Лудогорец приземи "орлетата" за едно полувреме


Лудогорец приземи "орлетата" за едно полувреме
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

1973 0

Лудогорец победи Пирин (Благоевград) с 3:0 на "Лудогорец Арена" в среща от 23-ия кръг на Първа лига.  Голмайстори в срещата са Джонатан Кафу (49') и Клаудио Кешеру (60', 69')

Пирин успя да запази нулевото равенство през първата част, най-вече заради добрата си защита. Лудогорец бе по-опасният отбор на терена и пропусна няколко добри положения. През втората част обаче защитата на "орлетата" се пропука и Лудогорец отбеляза три попадения във вратата на Благой Макенджиев.

Първите по-опасни положения очаквано бяха за домакините. В 7' Вандерсон отправи първия точен удар в срещата, но той не бе особено силен и по никакъв начин не затрудни Благой Макенджиев.

В 16' Марселиньо с великопелен пас изведе Кафу, но той е бил в положение на засада. 4 минути по-късно дойде и най-доброто положение пред разградчани. Вандерсон отправи мощен шут от границата наказателно поле, но Макенджиев внимаваше.

В 22' и Пирин отговори подобаващо. Тодор Траянов стреля от границата на наказателното поле, но топката се отби в гърдите на съотборника му Алешандре Ханс, което позволи на Владо Стоянов да реагира.

До края на полувремето Лудогорец остана по-опасният отбор. В 28' Кешеру изведе Кафу сам срещу вратаря. Бразилецът стреля силно, но топката срещна мрежата отстрани на вратата. В последните минути Вандерсон опита далечен изстрел, но той бе прекалено слаб и неточен.

Само 4 минути бяха необходими на домакините, след подновяването на играта, за да открият резултата. Марселиньо с брилянтен пас изведе Кафу, който преодоля вратаря и отбеляза за 1:0.

В 60' Лудогорец удвои преднината си. Отново Марселиньо изведе брилянтно Кафу зад защитата на Пирин, той пусна топката към вратата, където Кешеру я засече - 2:0.

След няколко грешки от страна на Пирин, домакините вкараха и трето попадение.Ничев най-напред сбърка в центъра, а после Траянов подари топката на Кешеру, който не остави никакъв шанс на Макенджиев.

8 минути преди края на срещата Пирин имаше възможност да върне едно попадение. Тони Тасев се измъкна зад защитата, но ударът бе точно в тялото на Стоянов и изпусна страхотен шанс.

Състави:

Лудогорец: Стоянов, Сисиньо, Моци, Пластун, Натанаел, Анисе, Дяков, Кафу, Марселиньо,Вандерсон, Кешерю

Пирин: Макенджиев, Башлиев, Ничев, Ханс,Костърна, Траянов, Дженкинс, Костов, Благов, Тасев, Попев

Пирин обаче направи летящ старт след подновяването на сезона и е в серия от 3 поредни победи в първенството. В Блафоевградчани имат доста проблеми около състава си. Даниел Младенов и Суда са контузени, докато Сандов и Николов са наказани и също няма как да вземат участие в срещата.

Лудогорец пък няма поражение вече 20 поредни мача и имат преднина от 11 точки на върха пред втория Левски. Голямата звезда на разградчани Дджонатан Кафу се завърна в групата, след като за миналата за среща бе изваден. Наставникът на тима Георги Дерменджиев заяви, че причината е личен конфликт.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички