Саид Ибраимов: Теренът ни помогна срещу Лудогорец, шансовете са 60 на 40 за нас


Саид Ибраимов: Теренът ни помогна  срещу Лудогорец, шансовете са 60 на 40 за нас
Снимка: Lap.bg

1642 0

Българската жилка в треньорския щаб на съперника на Лудогорец в Лига Европа Астана - Саид Ибраимов, даде мнението си относно загубата на българския шампион в Казахстан.

Разградчани допуснаха пълен обрат и поражение с 1:2 в първия двубой от третия квалификационен кръг на Лига Европа срещу местния първенец. 

Помощник-наставникът на "синьо-жълтите" сподели радостта си от успеха на своя тим. Той все пак добави, че у себе си таи частичка тъга поради факта, че той идва именно срещу български отбор

"И вчера ви казах, че на "Астана Арена" Астана е фаворит. Уважавам Лудогорец, но себе си малко повече. Бяхме задружни, сплотени като колектив. Всеки знае какво е Лудогорец - изключително добър отбор. Момчетата се постараха да му се противопоставят", започна Ибраимов и продължи.

"У себе си имам нотка на съжаление, тъй като и двата отбора играха открито, опитваха се да вкарват голове. Мисля, че имахме малко повече ситуации от Лудогорец", добави той.

Изигра ли роля "жокерът" на домакините?

Стана въпрос за необичайния терен, на който разградчани трябваше да играят. Настилката в дома на Астана е изкуствена, а Ибраимов не скри, че това е помогнало на отбора му.

"Всеки един футболист и треньор казва, че е професионалист. Ние обаче работим тук и е нормално да имаме предимство на този терен. Успяхме да се възползваме от това. Факт е, че се чувстваме добре на този терен. Със сигурност ще имаме неудобство следващата седмица, което е нормално. Имахме подобен проблем в Загреб - при всяка ситуация един, двама наши футболисти падаха на терена. Това е действителността и е неизбежно", категоричен бе треньорът. Той сподели, че в щаба му останали изненадани от промяната в схемата на "орлите".

Неочакваният ход на Ивайло Петев и шансовете за реванша

"Аз лично се изненадах. Не очаквах, тъй като Лудогорец е водещ отбор. Не знам какъв е бил замисълът на Петев. Може би е разучил и се е опитал да се противопостави на Астана, понеже отборът за първи път  играе '5-4-1' или '5-3-2'. Моето мнение е, че водещият отбор трябва да се придържа към своята система, но треньорът си знае и той може да отговори каква е причината.

В днешно време има толкова много информация за отборите. Както те ни анализират, така и ние. Видяхме слабите си страни. Ще говорим и работим с момчетата. Мисля, че до известна степен се противопоставихме на силните страни на Лудогорец. Получи ни се.

60 на 40 в полза на Астана са шансовете. Водим с един гол. Това е моето мнение", завърши Саид Ибраимов.

Какви впечатления сподели самият Ивайло Петев след мача?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички