Петев: Теренът спомогна за някои непредизвикани грешки, не ни дадоха дузпа


Петев: Теренът спомогна за някои непредизвикани грешки, не ни дадоха дузпа
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

3385 0

Старши треньорът на Лудогорец - Ивайло Петев, сподели мнението си след поражението от Астана с 1:2 в първа среща от третия квалификационен кръг на Лига Европа. 

12-кратните шампиони на България допуснаха обрат с попадения в края на първото и началото на второто полувреме, след като отриха чрез Сонко Сундберг в 34-тата минута.

Мнението на Петев

"Успяхме да отбележим. Мачът бе двуостър. Очаквахме да играят с дълги топки без особена преса, но имаше много брак в играта ни. Астана направи много контри от наши грешки.

За да играеш на високо ниво, ти трябва да покажеш, че издържаш на напрежение. Теренът спомогна за някои непредизвикани грешки, но... това не е оправдание.

Имаше ситуация за дузпа в наша полза. Всеки мач изпитваме наивни грешки за попаденията. Това е ситуацията и трябва да се приспособим за Първа лига през уикенда и за реванша, за да отстраним Астана. 

Всеки в отбора има своята задача и всеки трябва да поеме отговорността си. Вината е в нас. 

Искахме огледално да застанем на съперника. Смятам, че имаме по-голямо качество, но днес не се получи. Искахме да бъдем малко по-сигурни в защита и да имаме хора навсякъде в зоните, но не успяхме да се надиграваме. 

Трябва да подобрим борбата по високите етажи. Трябва да се подобрим и във владеенето на топката. Сбъркахме 70% от подаванията си без преса и натиск. Това беше основното", обясни специалистът след двубоя. 

Вижте уникалния пропуск на Астана, който остави Лудогорец в битката!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички