Рекорд за България? Лудогорец има два по-скъпо оценени "орела", които също искат трансфер


Рекорд за България? Лудогорец има два по-скъпо оценени "орела", които също искат трансфер
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

4802 0

Лудогорец се раздели със своя нападател Игор Тиаго. "Орлите" го продадоха на белгийския гранд Брюж, като обявиха, че в замяна са получили трансферма сума, която е рекордна за България. Както и че запазват процент от правата му.

След Тиаго: Ще се раздели ли Лудогорец и с Десподов, и с Текпетей?

Въпросните параметри обаче не са посочени от клуба. Вероятно става дума за сума, която е около или над 10 милиона евро. Според специализираният сайт Transfermarkt цената на бразилския таран в действителност се е покачила, но до... 4 милиона евро.

Двама футболисти на Ивайло Петев са оценени по-скъпо. Единият се счита за сигурен напускащ, като отдавна е заявил тези си намерения. Става въпрос за бързоногия флангови футболист Бернард Текпетей.

С негов ход далеч от "Хювефарма Арена" се спекулира вече месеци, като сред спряганите клубове бяха Брага и Динамо Загреб. Изглеждаше сериозна възможността и да се завърне в германската Бундеслига, като в страната е играл за Шалке 04, Падерборн 07 и Фортуна Дюселдорф.

"Лудогорец опитва да направи всичко, за да бъда щастлив и да остана, а аз се опитвам да бъда търпелив. Искам ново предизвикателство, искам да играя в Англия или някое от най-добрите пет първенства, дори да се върна в Германия" - сподели той в началото на годината.

Именно ганаецът е оценен най-високо от Transfermarkt - 5 милиона евро. Втори в тази своебразна класация е обявеният за най-добър футболист на България през 2022 година Кирил Десподов - 4,50 милиона евро.

"Със сигурност оставам в Лудогорец до лятото. После ще видим. Искам трансфер, време ми е отново да изляза в чужбина. Дано нещата се получат по-добре за мен този път" - сподели Десподов през февруари.

"Може това да е бил последният ми мач за Лудогорец, не се знае. Няма да говоря дали има оферти, просто казвам, че съм заявил желанието си пред директорите в клуба. Знаят го, искам да изляза в Европа" - пък сподели след последния шампионатен мач с Черно море. След шампионския мач Десподов поздрави неколкократно ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички