Редица пропуснати положения не попречиха на Лудогорец да стигне до пълен обрат срещу Берое (ВИДЕО)


Редица пропуснати положения не попречиха на Лудогорец да стигне до пълен обрат срещу Берое (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5836 0

Лудогорец успя да победи Берое на своя "Хювефарма Арена" в мач от 29-ия кръг на Първа лига. Разградчани стигнаха до успеха след обрат и успяха да се наложат с 2:1 пред своята публика, като в герой се превърна Спас Делев, вкарвайки решаващото попадение.

За изненада на всички на "Хювефарма" Берое успя да открие резултата в 41'. Ромарио вкара първия си гол за разградчани, след като направи отличен пробив в наказателното поле на домакините и с прецизен удар матира Сержио Падт.

Франко Русо се възползва от чудесно центриране на Кирил Десподов в добавеното време на първата част и успя да изравни с глава точно преди почивката.

Втората част започна с редица пропуски за Лудогорец. Близо до гола бяха Игор Тиаго, Педро Нареси и Кайо Видал. В крайна сметка, обратът бе осъществен от резервата Спас Делев, който вкара с глава след пас на Кирил Десподов, който се отчете с втора асистенция днес.

Разградчани продължават да са първи с актив от 71 точки - 4 повече от втория ЦСКА. Берое е на 12-ата позиция с 27 пункта и се бори за оцеляването си в Първа лига.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна доста добре за домакините. Лудогорец владееше повече топката, но не успяваше да намери път към вратата на Гошев. Едва в 15-ата минута се стигна до първото по сериозно положение. Игор Тиаго пусна топка към Педро Нареси, а вторият не успя да я засече във вратарското наказателно поле и съответно да открие резултата на "Хювефарма".

В 22-ата минута Десподов бе изведен сам срещу Гошев и го преодоля лесно. Българският национал вкара топката във вратата, но попадението бе отменено поради засада след консултация с ВАР. В 27' Педро Нареси нанесе удар от границата на наказателното поле, но стражът на старозагорци успя с лекота да спаси. 

В 41' гостите успяха да открият резултата. Ромарио направи чудесен пробив в наказателното поле на домакините и с блестящ завършващ удар не остави шансове на Сержио Падт. 1:0 за Берое. Минути преди края на първата част бе отсъдена дузпа за шампионите, след като Кирил Десподов бе повален в наказателното поле на Берое. След проверка обаче ВАР установи, че капитанът на "орлите" е бил в засада при изграждането на атаката. В добавеното време обаче разградчани счупиха каръка и успяха да изравнят. Кирил Десподов центрира от фал и сложи топката на главата на Франко Русо, който вкара за 1:1.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Лудогорец продължи да владее инициативата и през втората част. В 54-ата минута се стигна до шанс, когато Десподов центрира от корнер в наказателното поле, където Нареси нанесе изстрел с глава, но неточен, който премина над напречната греда.

След точно час игра домакините не успяха да стигнат  до пълния обрат. Десподов центрира от ъглов удар, а Игор Платун отклони към задния страничен стълб за Игор Тиаго, който обаче пропусна от непосредствена близост с глава и стреля в аут. В 64' Кайо Видал опита акробатично ножично изпълнение, но Гошев за пореден път спаси блестящо. В крайна сметка шампионите осъществиха пълния обрат в 74', когато центриране на Десподов бе засечено от резервата Спас Делев, който с глава вкара за 2:1.

До края на мача Берое можеше да стигне на няколко пъти до изравняването. Първо, Серджио Падт успя да блокира коварен удар на Гомес, а след това Васил Василев стреля, но отново стражът на шампионите се намеси подобаващо.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЛУДОГОРЕЦ: 1. Падт, 2. Пипа, 32. Пластун, 22. Русо, 16. Фон Витри, 20. Нонато, 30. Нареси, 8. Гонсалвеш, 11. Десподов, 37. Текпетей, 9. Тиаго

БЕРОЕ: 23. Гошев, 2. Каскардо, 3. Гомес, 5. Ламбулич, 6. Челич, 8. Юсеин, 13. Ромарио, 17. Георгиев, 18. Машедо, 19. Василев, 21. Трибуле 

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Откакто Ивайло Петев се завърна начело на "орлите", тимът записа 8 поредни победи, а последната от тяхго изкачи на първото място в таблицата с актив от 68 точки. Срещата Лудогорец - Берое може да следите НА ЖИВО в Sportlive.bg.

Лудогорец ще има възможност да се откъсне поне временно на четири пред "червените", които на 4 май гостуват на Хебър Пазарджик.  Берое на Николай Киров пък е на 11-а позиция в класирането със сбор от 27 точки. Три от тях бяха спечелени в последния кръг - при домакинството на Пирин Благоевград (1:0) на 30 април. Лудогорец спечели по категоричен начин гостуването си на Берое от есенния дял на Първа лига с 4.0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички