Първо в Sportlive.bg: Ето какъв е размерът на рекордната отборна шампионска премия в Лудогорец


Първо в Sportlive.bg: Ето какъв е размерът на рекордната отборна шампионска премия в Лудогорец
Снимка: ПФК Лудогорец - Официален сайт

2391 0

През този сезон Лудогорец спечели рекордната си 11-та поредна шампионска титла на България, а същевременно с това футболистите на Анте Шимунджа си заработиха и рекордни премии за триумфа с нея. Общият отборен бонус, който ще бъде разпределен, се равнява на 1 050 000 лева, проучи Sportlive.bg.

Сумата за шампионската премия се формира на базата на точковата разлика между първия и втория в класирането в края на сезона. По наша информация за всяка точка се дава по 50 000 лева. През тази кампания „разградските орли“ поставиха рекорд и по този показател, завършвайки с цели 21 точки пред ЦСКА.

Лудогорец финишира с актив от 79 точки на върха. ЦСКА приключи сезона с 58 точки, след като се сгромоляса през пролетта. Така сметката показва, че 21 точки разлика по 50 000 лева прави 1 050 000 лева общо.

Тази сума ще бъде поделена между всички футболисти, треньори и служители, които имат участие в последния успешен сезон. Според източници на Sportlive.bg тази схема на премиране при родния тотален хегемон за триумф с шампионската титла действа от няколко години. Дори и определената сума за точка е била една и съща.

Междувременно се появиха слухове, че е възможно да се е стигнало до промяна и сумата да е била коригирана с оглед на рекордните успехи. Дори се заговори, че парите са били увеличени на по 100 000 лева за всяка точка разлика от втория в класирането. Sportlive.bg обаче не може да потвърди подобна информация.

А ето кой новак в Първа лига ще се подсили с футболист на родния хегемон.

 АВТОР: ВАРАДИН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Кратки истории

Жените на Шави: Майка му го задържа 18 г. в Барса, съперничи за съпругата си на съотборник

Миналата вечер треньорът на Барселона Шави изуми футболния свят с убедителната победа над не кой да е, а над...

Реклама
Най-четени новини

виж всички