След изящна лекция Лудогорец стана за 11-и път шампион на България


След изящна лекция Лудогорец стана за 11-и път шампион на България

5908 0

Лудогорец е новият-стар шампион на България! Титла №11 влезе в колекцията на отбора от Разград, след като „орлите“ сразиха с категоричното 4:1 гостуващия Славия в откриващ мач за двата отбора от плейофната фаза на Първа лига.

Така Лудогорец се откъсна от втория ЦСКА на 14 точки, а до края на сезона у нас остават четири кръга, а столичани няма как да заличат този актив и не могат да преборят „орлите“.

Изключителен мач за „зелените“ изигра Бърнард Текпетей, който вкара два гола (16 и 54). Иначе, Гьоко Зайков си закова автогол в 14-ата минута, а Матиас Тисера се разписа за 3:0 в 54-ата минута. Почетното попадение за „белите“ реализира Йон Бакеро в 78-ата след страхотен пас на Мартин Петков.

Това е най-ранно спечелената титла от "орлите" в тяхната история в годишен план, като през миналата година беше предният рекорд - на 27-и април, но този сезон хората на Анте Шимунджа го сториха 10 дни по-рано.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата в Разград започна в бавно темпо и през първите пет положения нямаше шансове за двата отбора. Лека-полека "орлите" натиснаха и стигнаха до попадение в 14-ата минута. Тогава Доминик Янков центрира остро от ъглов удар, а Гьоко Зайков положи главата си и прати топката право в собствената си врата за 1:0 за Лудогорец.

По-малко от три минути след това домакините вкараха втория си гол в срещата. Жан Карничник достави страхотно подаване наляво за Лудогорец, а Текпетей с мощен удар прониза Светослав Вуцов в близкия ъгъл - 2:0.

Головата акция на "орлите" продължи и в 23-ата минута вече водеха с 3:0. Вуцов изрита топката лошо и я прати вдясно за Текпетей. Той даде успореден пас по земя към Тисера, а топката беше пропусната от двама бранители на Славия и отиде в Тисера. Аржентинецът овладя и стреля с десния крак, покачвайки резултата за Лудогорец.

Десет преди края на първата част Тисера даде пас вляво за Рик Джонатан. Бразилецът напредна и шутира, но шпагат от Виячки предотврати нов точен удар във вратата на столичани. В 44-ата минута Текпетей даде изящен пас зад отбраната на Славия за Рик Джонатан, който стреля, но Вуцов с тяло блокира удара на Джонатан.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Лудогорец продължи с головете и със старта на второто полувреме. В 54-ата минута правещият феноменален мач Бърнард Текпетей получи топката вдясно и излезе "очи в очи" с Вуцов. Нигериецът залъга стража на "белите" и Текпетей от малък ъгъл прати топката в опразнената врата на Славия - 4:0.

В 68-ата минута Ерол Дост стреля силно и по тревата от дъгата пред наказателното поле, но Серджио Падт беше на мястото си улови. 

В 78-ата пък Мартин Петков даде прекрасен пас към Йон Бакеро, а испанецът надбяга Вердон и си спечели страхотна позиция за изстрел, след който топката влетя в разградската врата - 1:4.

В добавеното време на срещата Камило Нгуена от Славия шутира по диагонала, но топката не намери очертанията на Падт. Малко след това Мартин Петков подаде за Бакеро, който завърши със задна ножица, но прати топката аут.

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ ЛУДОГОРЕЦ – СЛАВИЯ РАЗБЕРЕТЕ В ТОЗИ ЛИНК

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЛУДОГОРЕЦ: 1 Серджио Падт 5 Георги Терзиев 7 Алекс Сантана 8 Клод Гонсалвеш 10 Матиас Тиссера 14 Дени Групер 21 Жан Карничник 24 Оливие  Вердон 37 Бернард Текпетей 64 Доминик Янков 73 Рик Джонатан 

СЛАВИЯ: 21 Светослав Вуцов 83 Христо Попадийн 23 Емил Виячки 9 Гьоко Зайков 4 Людовик Соарес 17 Ерол Дост 5 Мартин Атанасов 22 Дарко Тасевски 19 Мартин Сораков 9 Мартин Петков 10 Радослав Кирилов

ПРЕДИ МАЧА

Лудогорец днес има шанс да стане шампион за 11-и пореден път при успех над Славия. Срещу „белите“ участие няма да вземат наказаните Кирил Десподов, Антон Недялков и Игор Пластун. След наказания се завръщат Бърнард Текпетей и Клод Гонзалвеш. Разградчани са без загуба в първенството през пролетта и нямат домакинство, в което да не са отбелязали попадение от началото на сезона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички