Лудогорец излъга Левски и отне бронза от "сините"


Лудогорец излъга Левски и отне бронза от "сините"
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

6257 0

Левски не успя да запише хеттрик от поредни победи срещу Лудогорец, след като загуби с 0:1 пред пълните трибуни на „Герена“ в среща от последния кръг в шампионския поток на Първа лига. Така „сините“ изпуснаха и бронзовите медали в шампионата за сметка на Ботев Пловдив, който изпревари тима на Станимир Стоилов и финишира на третото място в крайното класиране.

Хората на Мъри приключиха сезона с 52 точки, а „канарчетата“ – с 53. Левски обаче си завоюва място в Европа, след като триумфира с Купата на България.

Именно успехът в надпреварата превърна и мача с разградчани в празник за феновете, които създадоха невероятна атмосфера по трибуните.

Единственото попадение в мача заби Сисиньо в 28-ата минута. Така Лудогорец записа хеттрик от победи над Левски в шампионата през приключилата вече кампания. Разградските "орли" спечелиха и двата мача през редовния сезон.

Иначе „сините“ бяха по-настоятелният отбор, но така и не успяха да превземат поне веднъж вратата на Симон Слуга. Така се стигна до първото домакинско поражение на Левски през 2022 година след приказната пролет, която изнесоха възпитаниците на Мъри.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Левски влезе по-добре в мача. Филип Кръстев изпълни фаул във 2-ата минута, но не се стигна до опасност за Слуга. „Сините“ продължиха да внасят смут в пеналта на гостите. В 6-ата минута Пластун изчисти удар на Хосе Кордоба.

Келиан ван дер Каап едва не си отбеляза автогол при последвалата бърза контраатака за „орлите“. Нидерландецът пресече пас на Десподов към Сотириу, но извади късмет, че Пламен Андреев успя да улови току пред голлинията.

В 22-рата минута Шакил Пинас би над напречната греда.

Лудогорец откри резултата в 28-ата минута. Кирил Десподов центрира от фаул, а Пиерос Сотириу засече топката с глава. Кълбото се отби в защитник на Левски, а при последвалата  добавка Сисиньо вкара – 0:1.

Левски отговори с удар на Илиян Стефанов в 34-ата минута. Той шутира от дъгата на пеналта, но Симон Слуга със сетни усилия изби в корнер.

До почивката "сините" продължиха да са по-агресивния и настоятелен отбор.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След антракта на терена се води здрава битка. Чистите голови положения обаче липсват.

За сметка но това обаче по трибуните се вихри истинско шоу. Феновете на Левски, които са изпълнили „Герена“, създават невероятна празнична атмосфера. Фойерверки, факли  и заря озаряват небето над стадиона.

Все пак Левски продължи да е по-агресивният отбор на терена. В 59-ата минута Кордоба отправи мощна тупалка, но ударът му бе блокиран.

Рик Джонатан в 67-ата минута нахлу в пеналта, шутира, но кълбото рикошира в крака на Ван дер Каап и излезе в корнер.

Малко след това Десподов се озова на изгодна позиция в пеналта, но Сундберг се намеси решително.

В 75-ата обръчът пред вратата на Лудогорец започна да се затваря, но разградчани оцеляха. Стигна се до меле в пеналта, при което Патрик-Габриел Галчев стреля, но топката беше блокирана. След това Андриан Краев пробва по земя, но отново защитник застана на пътя на топката. Последва удар и на Хосе Кордоба, който обаче премина далеч от целта.

В 88-ата минута Цунами направи фрапантен пропуск, след като отблизо с глава не порази целта.

16-годишният Преслав Бачев в добавеното време пропиля последния златен шанс за изравняване, след като с глава стреля право в ръцете на Слуга.

 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Левски: 1. Пламен Андреев, 5. Келиан ван дер Каап, 6. Цунами, 8. Андриан Краев, 14. Илиян Стефанов, 19. Билал Бари, 23 Сонко Сундберг, 30. Филип Кръстев, 33. Хосе Кордоба, 88. Марин Петков, 91 Драган  Михайлович

Лудогорец: 12. Симон Слуга, 4. Сисиньо, 6. Шакил Пинас, 8. Клод Гонсалвеш, 11. Кирил Десподов, 19. Пиерос Сотириу, 21. Жан Карничник, 24. Оливие Вердон, 30. Игор Пластун, 37. Бернард Текпетей, 73. Рик Джонатан

ПРЕДИ СРЕЩАТА

Левски приема Лудогорец във финалния мач за сезона и ще се опита да постигне своеобразен хеттрик от победи над шампионите в рамките на по-малко от два месеца. Хората на Станимир Стоилов отстраниха разградчани на полуфиналите в турнира за Купата на България след две победи. След това „сините“ триумфираха и с трофея.

Сега в срещата от последния кръг Левски ще преследва нов успех над селекцията на Анте Шимунджа. Загуба срещу „орлите“ може да отнеме бронзовите медали от ръцете на „сините“, защото Ботев Пловдив изостава само с 2 точки. Столичният гранд е с 52 пункта на своя актив.

През редовния сезон Лудогорец победи на два пъти Левски. Разградчани първо надделяха с 4:2 на „Герена“, а след това спечелиха с 2:1 и като домакините. „Сините“ нямат успех над Лудогорец в първенството от 2016 година.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички