Лудогорец надигра Славия и записа убедителна победа


Лудогорец надигра Славия и записа убедителна победа
Снимка: БГНЕС

3810 0

Лудогорец стигна до първата си победа през новия сезон в Първа лига. Разградчани победиха с 3:0 отбора на Славия у дома, след като по време на целия двубой бяха по-активният отбор. Попаденията отбелязаха Сисиньо, Чибота и Козмин Моци. Дебюта за шампионите записа нападателят Ихинио Марин, който подписа само преди няколко дни с "орлите". "Белите" пък продължават без победа, след като в първия кръг завършиха 1:1 с Черно море.

Лудогорец започна по-активно срещата и бързо организира няколко опасни ситуации. Още в 3' дебютантът Ихинио Марин можеше да се разпише, след като засече центриране на Сисиньо. Топката обаче мина покрай вратата на гостите.  Минута по-късно, "орлите" отново имаха чудесна възможност за гол. Чибота изпревари Андреа Христов и стреля с глава, но и неговият удар мина в страни от вратата.

В 20' Антон Недялков проби по левия фланг и центрира към Марин, който с левия крак стреля в аут.И в следващите минути продължи натискът на разградчани, докато Славия все още не успява да създаде първото си опасно положение. Пропуските на шампионите продължиха, като определено това, което им липсваше бе завършващият удар.

В 31' Каули изведе Сисиньо сам срещу Стергиакис, но крайният бранител реши да подаде, вместо да стреля, но това бе грешка, тъй като бранител на "белите" пресече подаването. Минута преди края на полувремето Лудогорец все пак стигна до откриващо попадение. Първо Каули стреля силно от разстояние, като вратарят на Славия изби. Топката обаче стигна до Сисиньо, който стреля с воле, и макар с късмет, топката се удари първо в земята и след това прехвърли Стергиакис.

И втората част на двубоя започна с натиск на домакините. Само две минути след подновяването на играта отбелязаха и второ попадение, но то не бе зачетено заради засада. Каули центрира от фаул, а след суматоха в наказателното поле Козмин Моци засече, но бранителят е бил в положение на засада.

В 53' се отвори добра възможност пред Славия с пряк свободен удар в близост до наказателното поле на противника. Изпълнението на Георги Йомов обаче бе изключително неточно. 3 минути след това Моци овладя на гърди след центриране, след което пусна успореден пас на границата в наказателното поле за Чибота. Той намери Сантана, но ударът му бе прекалено слаб и Стергиакис улови. В 63' Георги Терзиев бе заменен принудително от Драгош Григоре, след като получи травма в дясното бедро.

В 71' Чибота се справи с няколко защитници в бяло и върна топката за резервата Текпетей, който стреля силно от точката на дузпата, но ударът ми се отби от напречната греда. Само две минути по-късно разградчани все пак успяха да удвоят резултата. Чибота изпълни по хитър начин пряк свободен удар от дъгата на наказателното поле. Топката първо се отби в дясната греда, а след това влезе и във вратата за 2:0.

В 79' пък бе сложен край и на малкото останала интрига в двубоя. Козмин Моци се разписа за 3:0 след дузпа заради нарушение на Виячки срещу Ихинио Марин. В самия край на двубой "орлите" можеха и да покачат разликата. Сантана проби добре и изведе Текпетей, който стреля, но Стергиакис изби. Топката стигна до Абел Анисе, но ударът му прелетя високо над вратата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Лудогорец: 33. Ренан, 3. Недялков, 5. Терзиев, 30. Моци, 4. Сисиньо, 7. Сантана, 25. Баджи, 13. Чибота, 64. Янков, 95. Каули, 9. Ихиньо

Славия: 32. Стергиакис, 55. Христов, 23. Виячки, 38. Гамаков, 83. Попадийн, 77. Вълчев, 73. Бенгюзов, 20. Крсътев, 35. Йомов, 11. Кирилов, 8. Рангелов

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Освен поражението от Ботев (Враца), шампионите загубиха и сблъсъка с Локомотив (Пловдив) за Суперкупата на България. Възпитаниците на Павел Върба не могат да си позволят повече колебания в представянето си. Още повече, че мачовете в Шампионската лига наближават и "зелените" трябва бързо да намерят верния ритъм в играта си. Един успех над „белите“ днес би върнал настроението в отбора. Нов провал пък сериозно ще разклати стола на Върба.

Треньорът на домакините Павел Върба не може да разчита на контузените Пламен Илиев и Вандерсон, както и на наказания Светослав Дяков. Гостите пък нямат кадрови проблеми за тази среща. Лудогорец си остава фаворит преди днешния сблъсък. Статистиката показва, че разградчани рядко допускат грешки срещу „белите“. В досегашните 21 мача между двата тима „Орлите“ имат 13 успеха, 6 равенства и само 2 поражения.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички