БФС обясни под натиск странното решение да намали наказанието на Сисиньо


БФС обясни под натиск странното решение да намали наказанието на Сисиньо

751 0

От БФС признаха, че след намаляването на наказанието на футболиста на Лудогорец Сисиньо са получили няколко запитвания защо е взето това решение. Затова те излязоха с позиция и обясниха своето решение. Оказва се, че реферът на двубоя, дал червен картон на бека в мача със Славия (1:3) - Валентин Железов, е пратил становище, че е взел неправилно решение за бразилеца, в резултат на което пък е бил наказан. Въз основа на становището му и жалбата на Лудогорец наказанието от 4 мача на Сисиньо е било намалено от 4 на 1 мач.

Ето какво обясниха от БФС по казуса:

Във връзка с постъпили запитвания до Българския футболен съюз по повод намаленото наказание на футболиста на „ПФК Лудогорец 1945“ - Несуиано де Жезус Гусмао – Сисиньо, наложено след двубоя срещу „ПФК Славия“ от 31-ия кръг на ПФЛ Сезон 2019/2020, БФС държи да внесе следните уточнения:

Първоначалната санкция от 4 мача се базира на докладите на съдийската бригада, изготвени непосредствено след края на двубоя, и разгледани от Дисциплинарната комисия към БФС според Дисциплинарния правилник за сезон 2019/2020 г.

Впоследствие главният съдия Валентин Железов изпраща становище до Съдийската комисия към БФС, в което отчита обосновката на решението си в конкретната игрова ситуация като неправилна. Въз основа на това становище и на входирана жалба до Апелативната комисия към БФС, случаят бива преразгледан, санкцията на футболиста – редуцирана, а на рефера Железов е наложено наказание от СК. А какво задържа Павел Върба в Лудогорец въпреки трите поредни загуби вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от ЦСКА


Тибо Вион - бекът-нападател, който тренира с Хълк, игра с Погба и впечатли Порто и Дортмунд

  През 2016 година френско издание пише за бека Тибо Вион, че е претърпял много обрати в кариерата си, при това...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама