Лудогорец загря за Бетис с бой над Ботев Враца, Кирил Десподов отново блести


Лудогорец загря за Бетис с бой над Ботев Враца, Кирил Десподов отново блести
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

5281 0

Лудогорец успя да победи Ботев Враца, като гост в  мач от 10-ия кръг на Първа лига. Срещата на стадион "Христо Ботев" завърши при резултат 4:0 за "орлите", а голямата звезда на вечерта бе Кирил Десподов, който се отчете с 2 гола и асистенция.

Може да се каже, че срещата бе решена още в първите 45 минути. След само 120 секунди игра Мартин Кавдански от Ботев Враца бе изгонен след грубо влизане в краката на Спас Делев. Резултатът бе открит в 17-ата минута от от Кирил Десподов с доста прецизен удар от воле. Матиас Тисера удвои преднината на разградчани в 26', а четири минути преди почивката отново Десподов бе точен от дузпа за 3:0.

През втората част Лудогорец, като че ли се поуспокои, но това не попречи на разградчани да продължат да създававт положение след положение. Ботев Враца изглежда се бе примирил със загубата, домакините изпитваха сериозни проблеми при изнасянето на топката и бяха приели играта в своята половина. В самия край на мача Каули успя да се разпише, оформяйки крайното 4:0 за "орлите".

В четвъртък (15 септември) Лудогорец ще пътува до Испания за гостуването си на Реал Бетис в Лига Европа, а Ботев Враца приема Хебър в петък (16 септември).

РАЗВОЙ НА СРЕЩАТА

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в третата минута домакините останаха с човек по-малко на терена. Мартин Кавдански фаулира Спас Делев, за което му бе показан жълт картон. След консултация с ВАР обаче арбитъра отмени жълтия цвят и показа червен такъв. Лудогорец можеше да отбележи в 9'. Антон Недялков свали с глава топката за Матиас Тисера, но вторият се размина с нея и не успя да я добави в полуопразнената врата.

Резултатът бе открит в 17-ата минута. Кирил Десподов се възползва от добро центриране и с много прецизен удар от воле счупи нулите - 1:0 за Лудогорец. В 26-ата минута разградчани удвоиха преднината си. Рик Джонатан отново намери Кирил Десподов в наказателното поле. Българинът този път реши да подаде на Матиас Тисера, който просто добави топката във вратата и направи резултата 2:0 за Лудогорец.

В 33' Матиас Тисера можеше да отбележи за втори път. Лудогорец изгради добро нападение, а Тисера бе намерен от Десподов, аржентинецът обаче не успя да завърши успешно атаката. В 40' Силва фаулира Кирил Десподов в собственото си наказателно поле и моментално бе отсъдена дузпа. Българинът застана зад топката и не сгреши - 3:0 за Лудогорец.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Лудогорец започна втората част по добър начин. Момчетата на Анте Шимунджа продължиха с доминацията си. В 52-ата минута Джонатан си пробва късмета от близо 25 метра, но той бе париран от Красимир Костов. Домакините продължаваха да изпитват проблеми с изнасянето на топката и бяха принудени да приемат играта в собствената си половина.

Нещата на терена не се промениха особено и до 75'. Видя се малко живец в играта на домакините, но те не успяха да стигнат до нищо по-интересно пред вратата на Падт. Лудогорец пък продължаваше да разиграва уверено, контролирайки нещата на терена.

Клери Сербер от домакините прати топката във вратата на Лудогорец в 78', но попадението не бе зачетено, защото французинът е бил в положение на засада. Десет минути по-късно отново Сербер получи възможност да стреля към опразнената врата на Падт, но не успя да уцели очертанията. В 90' пък Каули можеше да отбележи, бразилецът се завъртя необезпокояван в наказателното поле, но шутът му бе неточен. В добавеното време пък отново Каули се възползва от асистенция на Тисера и оформи крайното 4:0 за Лудогорец.

Стартови състави:

Ботев Враца: Костов, Кавдански, Соарес, Фераресо, Монтоя, Атанасов, Ивайлов, Переа, Биатумусока, Силва, Том

Лудогорец: Падт, Недялков, Терзиев, Тисера, Десподов, Нонато, Карничник, Пластун, Джонатан, Йорданов, Делев

Преди мача:

11-кратните шампиони влизат в срещата от втора позиция във временното класиране, като при победа ще измести първия - ЦСКА 1948, но "орлите" имат равен брой точки и мачове с ЦСКА и по тази причина нямат право на грешка при визитата.

Възпитаниците на Анте Шимунджа са в серия от 4 поредни победи, като в две от тях са реализирали поне по пет попадения в противниковите врати. Междувременно Ботев Враца търси постоянството в представянето си, тъй като в момента се намира на едва 12-а позиция със едем точки от девет срещи. 

В последните 11 години "орлите" са гостували 11 пъти на врачани, което е довело до 7 победи за Лудогорец, едно реми и една загуба. Ботев налага волята си на осми август 2020-а година, когато с 3:1 "наказва" шампионите.  

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички