През иглени уши: Лудогорец е на 1/4-финал за Купата на България


През иглени уши: Лудогорец е на 1/4-финал за Купата на България
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1782 0

Лудогорец трябваше да се потруди здраво в 1/8-финалите за Купата на България, но в крайна сметка хората на Валдас Дамбраускас елиминираха Царско село като гост след победа с 2:1 в София. В герои за разградчани се превърнаха Мавис Чибота и Абел Анисе, чиито голове паднаха през първото полувреме, а почетното попадение за столичани бе дело на Дилан Мертенс в 59-ата, но силите на отбора, воден от Любослав Пенев, не стигнаха за нещо повече.

Шампионът направи шеметна контраакция в 33-ата минута и логично откри резултата в София. Елвис Ману взе топката от Антонио Георгиев в средата и с перфектно подаване намери Мавис Чибота, а конгоанският национал матира стража Христо Иванов – 1:0 за „орлите”.

Последва много лоша новина за Валдас Дамбраускас, след като в 38-ата минута Лесли де Са от столичани и националът в Лудогорец – Антон Недялков, влязоха в единоборство, а дясното коляно на бранителя на „орлите” поддаде и той бе изнесен на носилка от лекарския щаб на терена, за да може Козмин Моци да доиграе мача.

Лудогорец се амбицира и в добавеното време на първата част реализира втори гол. Луис Педро Ферейра скочи да отиграва с глава, а Абел Анисе го притисна и след двоен рикошет топката влетя за втори път в домакинската врата – 2:0.

Царско село започна второто полувреме с по-изнесена игра и различна постройка на терена, а отборът, воден от Любослав Пенев, върна един гол след почти час игра. Офанзивният халф Дилан Мертенс напредна в половината на гостите и с перфектен удар направи безпомощен Пламен Илиев – 1:2.

Царско село заигра още по-амбицирано след вкарания гол, а удар на Емануил Манев премина край вратата на Илиев малко след гола. Десет преди края пък домакините създадоха страхотна възможност за втори гол, но удар на Стефан Христов отблизо бе блокиран от стража Илиев и Лудогорец оцеля. В 87-ата минута пък нападателят Панайотис Лука реализира втори гол във вратата на Лудогорец, но той бе отменен, след като позицията на нападателя на столичани бе нередовна.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички