Хеттрик на Робърта обърна Берое и прати Левски на 1/4-финалите за Купата на България


Хеттрик на Робърта обърна Берое и прати Левски на 1/4-финалите за Купата на България
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

4206 0

Левски обърна Берое и ги отстрани от Купата на България след победа с 3:1 като домакин в 1/8-финален сблъсък. Мартин Камбуров отново се разписа в мрежата на "сините" след гол от дузпа, но Найджъл Робърта вкара хеттрик - от пряк свободен удар, от дузпа и от контраатака в края на мача, за да донесе така ценната победа на столичани.

Камбуров даде преднина на гостите в 27-ата минута от дузпа, но десетина минути по-късно Робърта вкара превъзходен гол от пряк свободен удар. В 61-вата минута Берое остана с човек по-малко на терена, след като Карлос Охене си изкара глупав червен картон за настъпване на Мартин Петков. 

Пет минути по-късно Робърта даде преднина на Левски с гол от дузпа, а в продължението на мача нападателят вкара и трето попадение за "сините". По този начин Левски се класира за 1/4-финалите на Купата на България. "Сините" ще разберат съперника си в четвъртък вечер, когато ще бъде теглен жребият.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Левски започна по-активно срещата, но не успя да създаде работа на вратаря на Берое Генадий Ганев. В 26-ата минута гостите от Стара Загора нанесоха своя удар. Файсел Рерас се забави в изчистването на топката и бе изпреварен от навлизащия на скорост Стив Фуртадо, който се възползва от предимството си и спечели дузпа, фаулиран от Рерас. Мартин Камбуров застана зад бялата точка и отбеляза поредното си попадение във вратата на Левски - 0:1!

В следващите минути играта се накъсваше от нарушения, а от това печелеше единствено Берое. В 38-ата минута обаче "сините" получиха пряк свободен удар в близост до наказателното поле на Берое, а Найджъл Робърта оползотвори ситуацията по най-добрия начин. Нападателят на Левски отправи хубав удар в далечния ъгъл, а Генадий Ганев не успя да се намеси достатъчно добре, за да предотврати гола - 1:1!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В първите минути след подновяването на играта Левски бе малко по-активен, докато Берое изчакваше своите шансове на контраатака. Около 55-ата минута Найджъл Робърта изведе Найденов на чиста позиция за стрелба в наказателното поле, но ударът на Найденов бе отразен от вратаря. Малко по-късно заралии можеха да стигнат до гол, но Фол не успя да нанесе удар на метри от вратата.

В 61-вата минута Берое остана с човек по-малко на терена след невероятна глупост от страна на Карлос Охене. Мартин Петков бе паднал на земята, а Охене тръгна да го прескача, но умишлено стъпа с бутонката си върху тялото на съперника, а главният арбитър на срещата веднага му показа червен картон. Три минути по-късно Илия Юруков бе фаулиран в наказателното поле от Александър Цветков и Левски получи дузпа, реализирана от Робърта - 2:1!

В средата на полувремето Робърта влезе остро срещу вратаря на Берое, като вдигна високо крака си, а играчите на гостите имаха претенции за червен картон. Последва разправия между двата отбора, при която Мезаг си "спечели" жълт картон с поведението си, докато Робърта също бе санкциониран с жълт картон за влизането си срещу вратаря на Берое.

В продължението на мача Левски организира мълниеносна контраатака, която остави Найджъл Робърта сам срещу вратаря на Берое. От такава позиция нидерландският нападател нямаше как да сбърка и покачи на 3:1!

ПРЕДИ МАЧА:

Именно към този турнир "сините" са насочили големите си амбиции през този сезон, след като в Първа лига изостават сериозно от първите места и се намират в средата на таблицата.

Първата стъпка обаче към спечелването на Купата за столичани е двубоят срещу този корав противник. Берое традиционно е труден съперник за Левски. В последните им 8 мача срещу "заралии" Левски има само 1 победа и 1 равенство. Загубите са цели 6!

Повод за оптимизъм на "сините" обаче дава статистиката им в турнира за Купата. Тук те са с положителен баланс в мачовете с Берое - имат 9 победи, 3 равенства и 2 загуби. В София Левски никога досега не е губил от старозагорци в тази надпревара.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ 

Левски: Звонимир Микулич – Мартин Райнов /к/, Ребин Сулака, Ивайло Найденов, Найджъл Робърта, Фейсал Рерас, Тома Даске, Илия Юруков, Мартин Петков, Начо Монсалве, Драган Михайлович

Берое: Генадий Ганев – Илиас Хасани, Теди Мезаг, Георги Ангелов – Крум Стоянов, Александър Цветов, Карлос Охене, Стив Фуртадо – Гаюс Макута – Мартин Камбуров /к/, Алин Фал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички