Последният български отбор, зашлевил Лудогорец така звучно като Пирин


Последният български отбор, зашлевил Лудогорец така звучно като Пирин
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

3740 0

Не всеки ден можем да видим българският шампион Лудогорец "на колене" в родния елит. След 16 мача през този сезон в Първа лига разградчани имаха само две поражения, но в 17-ата си среща паднаха от новака в елита на България Пирин (Благоевград), и то с гръм и трясък...

След два гола през първата част и още две попадения през второто полувреме Пирин поведе със звучното 0:4, и то на "Хювефарма Арена" в Разград. Това е преднина, която никой друг отбор в България не е успявал да отвори на Лудогорец.

Историята помни само два случая, в които Лудогорец е инкасирал четири попадения на свой терен - срещу Литекс и срещу Базел. Сега Пирин не просто вкара четири гола на разградчани, а им поведе с 0:4 - преднина, която впоследствие бе стопена до 3:4.

Накрая обаче Пирин вкара и пето попадение, за да оформи крайното 3:5. Така Пирин се превърна в първия отбор, който вкара пет попадения във вратата на Лудогорец.

Иначе последният българският тим, който поведе с три гола на Лудогорец в Разград, бе Литекс през сезон 2013/14. В 13-ия кръг от първенството отборът на Литекс поведе с 0:3 на Лудогорец само до почивката. В онзи мач едно от попаденията отбеляза Николай Бодуров, който игра и при днешния разгром за Пирин.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички