Историческо: Пирин пренаписа историята и нанесе невиждан срам на Лудогорец (ВИДЕО)


Историческо: Пирин пренаписа историята и нанесе невиждан срам на Лудогорец (ВИДЕО)
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

9158 0

Най-сензационният мач не само за сезона, но и за последните няколко години е факт. Шампионът и хегемон у нас Лудогорец за първи път в историята си допусна 5 гола като домакин, а в крайна сметка загуби със зрелищното 3:5 от предпоследния в класирането на Първа лига - Пирин (Благоевград).

"Орлетата" излязоха напред с 4:0 и се превърнаха в единствения отбор, който е повеждал с такъв резултат на "орлите", както и едва третият, който вкарва 4 в Разград на Лудогорец (преди това Литекс и Базел са го правили).

Пирин поведе с 2:0 още през първото полувреме, но най-зрелищното тепърва предстоеше. Секунди след началото на втората част те направиха аванса си класически, а в 70-ата минута той бе вече 0:4. Последваха силни минути за домакина, който вкара 3 гола и в 90-ата минута виждаше чудото.

Трябва да отбележим, че второто им попадение (89') бе от дузпа, вкарана от Десподов. Тя обаче бе отсъдена за несъществуващо нарушение срещу Чибота, който явно симулира. Странно защо, но ВАР не отмени решението на главния съдия.

Техните надежди за чудо обаче бързо бяха прекършени, след като във втората минута от добавеното време Бенгюзов вкара топката на опразнената врата, след като преди това Кахлина отрази удар на негов съотборник.

Това е първи успех на Пирин над този опонент десетата им среща - до този момент "орлетата" имаха само 2 равенства и цели 7 загуби от "орлите".

Сезонът за Пирин (Благоевград) приключи, но Лудогорец ще има още един двубой - срещу преследвача си ЦСКА в отложен мач от първите кръгове. Той ще бъде последен в българския елит за тази година и ще се състои на 20 декември (понеделник).

СЪСТАВИ

Лудогорец: Кахлина, Пинас, Вердон, Пластун, Икоко, Баджи, Кафумана, Десподов, Ротариу, Соуса, Ихиньо

Пирин (Благоевград): Хегелман, Дюлгеров, Карачанаков, Станоев, Брахими, Бодуров, Занев, Йорданов, Дяков, Николов, Хубчев

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

15' - 0:1! Изненадващо на фона на събитията до момента и контрола на Лудогорец - Пирин поведе в резултата. Христофор Хубчев се извиси добре от ъглов удар и намери топката с глава, за да не остави шансове за намеса на Кахлина.

Най-добрият шанс за гол пред домакините дойде в 29-ата минута, когато футболистите на Лудогорец разиграха технично с едно докосване в наказателното поле, но накрая играч на гостите се намеси и изкара в ъглов удар.

Минутка по-късно Десподов опита директен изстрел от далечна дистанция от пряк свободен удар и му се получи доста добре, но вратарят Хегелман спаси с една ръка.

39' - 0:2! Станоев свали към Брахими, който се размина с топката. Вердон обаче не го стори и я засече по много нелеп и неадекватен начин в своята врата, без да остави никакви шансове на вратаря (ВИДЕО НА АВТОГОЛА).

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

46' - 0:3! Още в началото на втората част шокът за шампиона стана още по-внушителен. Карачанаков изведе технично Брахими в наказателното поле, а той пое и напредна с малко, след което стреля отблизо и преодоля излезлия Хегелман.

Малко след това Лудогорец можеше да върне едно попадение. Десподов изведе Марин, но той се забави със своя удар, което позволи на Хегелман да реагира и да скъси ъгъла, а впоследствие и да спаси.

70' - 0:4! Брахими бе изведен, навлезе в наказателното поле, замахна с лъжливо движение, а след това не остави шансове на Кахлина. Първоначално голът бе абсурдно отменен "заради засада", но повторенията показаха, че ситуацията бе съвсем редовно и Брахими бе покрит с поне 1 метър.

77' - 1:4! Централният бранител Вердон стреля от средна дистанция. Ударът му нито бе силен, нито толкова прецизен, но вратарска грешка на Хегелман позволи на домакините да намалят изоставането си.

89' - 2:4! Твърде лека дузпа за Лудогорец, която все пак не бе отменена от ВАР. Десподов я вкара и намали изоставането.

90' - 3:4! Каули намали след свалена топка от Вердон.

90 + 2' - 3:5! С контраатака Пирин си върна преднината от два гола. Бенгюзов довкара на опразнената врата след спасяване на Кахлина.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Орлетата" са окрилени от раздялата с досегашния си наставник Уорън Фийни и записаха престижно равенство срещу втория във временното класиране ЦСКА в последния кръг, когато Станислав Манолев (бивш играч на ЦСКА и Лудогорец) вкара в последните секунди.

Точката обаче е крайно недостатъчна за Пирин, който е на цели 5 точки от 12-ия в класирането Локомотив (София). Лудогорец пък върви уверено и записа 3 поредни победи след онази изненадваща загуба от ЦСКА 1948.

При първата среща между тези отбори през сезона "орлите" надделяха с 3:1 в Благоевград. Двата отбора са се срещали общо 9 пъти в историята, а Пирин все още няма успех, добирайки се до само 2 равенства и записвайки цели 7 поражения.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички