Побългаряването на отборите ще вдигне нивото у нас, смята Владо Стоянов


Побългаряването на отборите ще вдигне нивото у нас, смята Владо Стоянов
Снимка: БГНЕС

1390 0

Вратарят на Лудогорец Владислав Стоянов, смята, че побългаряването на футболните отбори у нас, до което е възможно да се стигне след финансовата криза и пандемията от коронавирус, първоначално ще доведе до спад на нивото, но накрая качеството на игра ще се вдигне.

"Честно казано съм раздвоен, не мога да кажа какво ще бъде. Ако се случи това побългаряване, според мен, може би, малко нивото малко ще падне, но след това ще вдигне доста. Защото в някои от отброите има доста некачествени чужденци и не превъзхождат с нищо българите. Отначало ще влязат доста млади момчета, които ще трябва да свикнат, но след това мисля, че нивото ще се вдигне", заяви Стоянов пред Канал 3.

Стражът изрази желанието си да остана в Разград и добави, че подробностите около новия му договор ще станат ясни, когато Първа лига се рестартира. "Когато има нещо черно на бяло, ще е ясно – без значение дали е положително или отрицателно. Сигурен съм, че клубът ще излезе с информация. Сега не е момент да се коментират договорите. Изживял съм невероятни моменти с Лудогорец, аз също съм се отблагодарил със силни игри".

Стоянов коментира и появилите се информации за отбори, които тренират въпреки извънредното положение, като според него това е крайно некоректно. А за решението за по-ниски възнаграждения каза: "Това е колективно решение – да си намали заплатите с 30%. Дължим го на отбора – той ни е дал много ,така че в това тежко положение това беше най-малкото, което можеше да направим, за да помогнем и на ръководството, и на собствениците, за да не се стига до съкращения”.

Междувременно, неговият съотборник в Лудогорец Козмин Моци си пожела с Румъния да се изправи срещу България в решаващия бараж за класиране на Европейското.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички