Петричев за "шумните опоненти": Ако смятат, че съдиите са основната причина, нашата доминация ще продължи още дълго време


Петричев за "шумните опоненти": Ако смятат, че съдиите са основната причина, нашата доминация ще продължи още дълго време
Снимка: ludogorets.com

2319 0

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев говори за конкуренцията, която бе през миналия сезон в Първа лига. Както знаете, титлата бе решена в последния кръг, като разградчани се нуждаеха от победата срещу Черно море във Варна. И минимален успех бе достатъчен за да триумфират отново и да спечелят надлъгването с ЦСКА.

Отборът с по-сериозни аргументи на терена

Според Петричев Лудогорец категорично е показал на терена защо заслужава да е шампион. Най-вече в дербитата, където е победител. "С голяма доза категоричност мога да кажа, че Лудогорец е клубът в България, който разполага с най-добрите футболисти и условия за играчите. Ако тази година, ние бяхме загубили титлата, причината щеше да е у нас. Ние загубихме лесни точки. Връщам се към това, че ни липсваха основни играчи.

От друга гледна точка – подценихме някои мачове и загубихме точки от съперници, които не са на нашето ниво. В дербитата, в които се решаваше всичко бяхме убедителни. От трите изиграни мача срещу нашия основен опонент спечелихме два пъти и направихме един равен. Това ясно показва кой е по-достойният да спечели титлата и тимът с по-сериозни аргументи на терена. Не мисля, че тази мантра, че ЦСКА са ни доближи кой знае колко. Просто попаднахме във водовъртеж, но благодарение на всички в клуба излязохме в последния момент. Момчетата заслужено спечелиха титлата, за което бих искал да ги поздравя", заяви Петричев пред "Диема спорт".

Шумните опоненти на Лудогорец

Той е на категоричното мнение, че съдиите не са повлияли на това кой да бъде шампион. Според него е имало случаи на грешки към всички страни, но не с умисъл. Петричев вярва, че ако титлата не бе спечелена от тях, то няма друг виновен, освен от клуба. "За себе си наложих хигиена за четене на такива публикации. Нашите опоненти бяха шумни тази пролет. Доста неща се казаха, но нищо ново под слънцето. Тези рефрени ги слушаме през последните 12 години. Вече втръснаха на всички, че решихме последните месец-два да се концентрираме върху нас, отколкото да се разсейваме с подобни декларации, клевети, обвинения. В България сме свикнали на такива неща – дори в политиката. Всеки оплюва, търси вината в противника...

При нас ситуацията е по-различна, защото ние си гледаме грешките. Знаем кои са и знаем защо титлата се реши в последния кръг. За това не са виновни нашите опоненти, а ние. Трябва да си направим изводите, тъй като имаме проблеми, които са сериозни, за разрешаване. Сега отборът не е с това лице, което искаме да виждаме. Предпочитам да се концентрираме в тази насока и слабо ме интересуват всички тези атаки в медиите, фейсбук, както и разни среднощни колажи, които ги пускат колегите. След като имат достатъчно свободно време, нека го правят. Това е „пиперът“ на нашето първенство“, коментира още Петричев.

Относно вечната тема със съдийството у нас: "На много неща могат да се отдават. Георги Караманджуков го каза в няколко интервюта точно, че в последните 12 години са се сменили 6-7 председатели на съдийската комисия. Няма как ние да сме толкова всемогъщи, за да влияем на тези процеси. Ако направим внимателен прочит на шампионата, загубихме доста точка, и то от съперници, които не са на нашето спортно-техническо ниво, така че Лудгорец не е отборът, който никога не губи или няма проблеми на терена и извън него. Виждате, че и Локо София ни биха, и Пирин. Те на два пъти ни побеждават последните години. Лудогорец може да загуби точки от всеки. Когато постоянно се насажда тезата за съдийството, тя в един момент вече става като пресолена манджа, тъй като хората имат телевизори вкъщи".

"Нашият опонент също в определени моменти получаваше помощ. Съдиите бъркат, но не мисля, че това е основната причина за доминацията на Лудогорец последните 12 години. Ако нашите опоненти смятат това за основна причина, нашата доминация ще продължи още дълго време, защото най-нормалното нещо е човек първо да коригира грешките си у себе си и да надгради. Когато постоянно гледаш в странични фактори, мисля, че губиш ценно време от работното си ежедневие, но пак казвам – след като имат толкова време, нека продължават да го правят. Ние продължаваме да си решаваме проблемите, които ги имаме", подчерта още изпълнителният директор на разградчани. Ангел Петричев също така даде яснота около бъдещето на част от играчите, включително и Кирил Десподов, който поиска трансфер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички