Екс бранител на Берое сравни мачовете с ЦСКА и Лудогорец с емоцията от Лига на конференциите


Екс бранител на Берое сравни мачовете с ЦСКА и Лудогорец с емоцията от Лига на конференциите
Снимка: GettyImages

2691 0

Естонският национал - Никита Баранов, който изкара пролетния полусезон на кампания 2018/19 в Берое, се изказа изключително ласкаво по адрес на два от големите грандове в родния футбол - ЦСКА и Лудогорец.

Той даде подробно интервю около ситуацията му в арменския Пюник Ереван, към който се присъедини през лятото на 2021 г. Баранов вече има 43 двубоя за клуба, в които се отчете с 2 гола и 1 асистенция, а един от най-незабравимите му моменти е пробивът в груповата фаза на Лига на конференциите.  

Това се случи през миналата кампания, в която столичният тим не успя да защити титлата си от сезон 2021/22, но записа две победи в основната фаза на надпреварата - над Жалкирис и Слован Братислава. Така арменският тим остана трети в група "H" - на 5 точки от словаците и швейцарския Базел.

Спомените на футболиста

Пред естонското издание Soccernet Баранов сподели, че да играе в подобна групова фаза вече е сбъдната мечта за него, докато атмосферата от подобни двубои му е била позната: 

"Не бях играл в подобна фаза досега. Беше голяма цел, която вече постигнах! Може да се каже, че това е върхът в кариерата ми.

Имал съм подобни силни мачове с националния отбор, в България срещу Лудогорец или столичния ЦСКА, в Норвегия срещу Розенборг, в Кипър срещу АПОЕЛ. Когато стъпих на терена в Лигата на конференциите, знаех какво ниво ме очаква. Усещането не беше ново", добавя Баранов. 

Следете всичко най-интересно от Първа лига със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички