Ангел Петричев разкри голямата цел пред Лудогорец и даде яснота около бъдещето на Кирил Десподов


Ангел Петричев разкри голямата цел пред Лудогорец и даде яснота около бъдещето на Кирил Десподов
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

6167 0

Изпълнителният директор на Лудогорец - Ангел Петричев, говори по най-различни теми, които са пряко свързани с шампиона на България в предаването "Домът на футбола" по "Diema Sport". Там той разкри каква е голямата цел на разградчани и даде яснота около бъдещето на Кирил Десподов.

Титлата на Лудогорец

"Бих казал, че страстите около титлата отминаха и сме в работен режим. Правим подготовката за първенството и Европа. В петък момчетата се събират в София и заминават за Банско, където ще е лагера през лятото. Нямахме време нито за празненства, нито за странични емоции. Запретнали сме ръкави и работим здраво", каза Петричев.

Голямата цел на шампионите

"Нашите цели са непроменени. Борим се за тях. За съжаление, през последните години ситото за влизане в групи на ШЛ стана голямо и много трудно. Никой не може да ни отнеме мечтите. За нас е важно да играем в ЕКТ, тъй като ние израстваме така. Минахме през процес на подмяна на поколения. Продадохме играчи, така че за да израства Лудогорец, трябва да играе в европейските клубни турнири".

Кирил Десподов

"Страхотно е, когато млад българин има амбицията да се развива и играе в голямо първенство. Би било страхотно, ако и Лудогорец успее да му даде този тласък. Пак казвам, един изходящ трансфер зависи от желанието на играча и дали клубът е удовлетворен от условията. Няма да слагаме тигана, тъй като рибата е в морето. Когато има нещо конкретно, ще кажем. Аз лично много се радвам за израстването на Кирил Десподов в Лудогорец, тъй като е и основна фигура за България. От това момче много ще вземе нашия футбол и така да му върви възходящо кариерата".

Трансферите в Лудогорец

"Няма как да обява точната сума за Тиаго, тъй като имаме споразумение за конфиденциалност с Брюж. Сумата е рекордна за България като изходящ трансфер. Ние сме доволни и поздравявам колегите от скаутския отдел, тъй като това е един емблематичен пример как е добре да се прави. Футболист, който струваше евтино за нас. Открихме го и за много кратко време успяхме да направим, че да му вдигнем нивото и да го продадем за тази сума. Разбира се, Тиаго беше ключов играч през пролетта и е с една от заслугите ние да бъдем шампиони. Страхотен тандем направиха с Кирил Десподов, за мен беше удоволствие да ги гледам през пролетта. И останалите момчета, но те имаха химия и виждате резултатът в крайна сметка се получи. Това момче за мен има голямо бъдеще, дай Боже да има здраве и късмет, ще го гледаме и в много по-големи първенства".

"Да ви кажа, интересът към нашите футболисти е доста голям, тъй като знаете, че се представихме добре в Европа. Това е мястото, където нашите играчи ги гледат и те показват своите качества, така че към доста момчета има сериозен интерес. С кои от тях ще се разделим, зависи от много фактори. Ние винаги правим трансфер, когато всички страни са щастливи. Трябва да запазим и гръбнака на отбора, тъй като няма как да се разделим с много играчи, за да постигнем целите си. Нямаме и много време да привлечем качествени нови попълнения. Добрите играчи до последно избират оферти. Желая успех на колегите в следващите няколко дни. Дано тези играчи, които треньорът иска, да успеем да ги осигурим, за да проведат подготовка. Имаме нужда от подсилване. Ще бъде горещо при нас", каза още директорът.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Лудогорец спешно търси нов нападател след напускането на Игор Тиаго.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички