Петричев: УЕФА е сериозна организация, едва ли би поела риск


Петричев: УЕФА е сериозна организация, едва ли би поела риск
Снимка: Иван Йочев

2404 0

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев сподели, че се доверяват на преценката на УЕФА относно провеждането на двубоя с Интер. Както е известно, в Северна Италия има епидемия от коронавируса и дори бе под въпрос дали срещата ще се изиграе. В крайна сметка бе взето решени 1/16-финалният сблъсък от Лига Европа да се играе пред празни трибуни.

"Въпросът опира до доверие. УЕФА е сериозно организация. Тя едва ли би поела риск. Едва ли биха ни вкарали в устата на вълка, за да изиграем един мач. Ние също разсъждавахме по въпроса кое е по-правилното. Но в случая, отборът на Интер също е поставен под заплаха. Ако техният мениджмънт, ако цялата здравна система на Италия предполага, че има реална заплаха за тези играчи нямаше да има мач. Интер също трябва да стигнат до стадиона", каза изпълнителният директор пред "Дарик". 

"Ето, тази вечер играят Наполи и Барселона. Аз също ако съм в Италия и знам, че Барса е на 100 селометра е от мен, бих отишъл да ги видя. Опасността е и за тях. От клуба на вдигат врява. Да, Неапол е по-далеч, но все пак", заяви още той.

"Понякога човек трябва да се довери. Като ръководител на Лудогорец, смятам, че хората са достатъчно сериозни и достатъчно добре са оценили на място риска. Говорихме с хора, казаха, че няма признаци на паника. В самия град Милано опасността не е толкова голяма. Набавихме специални маски, дезифектанти - всичко необходимо. Момчетата са наясно с правилата. Не знам да се отлагат мачове на Лудогорец. Не би трябвало Лудогорец да има контакт със заразени хора", каза още Петричев.

Междувременно собственикът на Лудогорец и член на Изпълкома Кирил Домусчиев изрази увереност за въвеждането на системата у нас, като направи и изказване за предстоящия мач срещу Интер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички