Историческата първа намеса на ВАР в България беше в ущърб на Лудогорец (ВИДЕО)


Историческата първа намеса на ВАР в България беше в ущърб на Лудогорец (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

12357 0

За първи път системата "Видео асистент рефер", позната като VAR (бел.ред.-ВАР), беше пусната в употреба. Това се случи по време на срещата Лудогорец - Интер, като по правилата на УЕФА всички стадиони трябва да бъдат оборудвани с тази система. И в края на битката между "орлите" и "нерадзурите" тя влезе в употреба за пръв път в България. 

За нещастие на домакините, тя беше в ущърб на българския шампион, и то в края на мача при резултат 0:1. Главният рефер на двубоя подмина ситуация в наказателното поле, при която Абел Анисе игра с ръка и попречи на играч на Интер да засече центрирането от корнер. 

Пламен Илиев вече се готвеше да изпълни аут, когато съдията получи сигнал, че трябва да прегледа положението и след справка с монитора, разположен пред сектор "А", промени решението си и отсъди дузпа за Интер. Ромелу Лукаку беше точен в 93' от бялата точка и направи резултата 0:2. 

След срещата Пламен Илиев разкри, че не е бил сигурен какво се е случило в ситуацията, но Драгош Григоре му е казал, че е видял ръката на Анисе - нещо, което се потвърди от системата VAR. 

Добрата новина за българските фенове на футбола е, че използването на тази система няма да е еднократно. Очаква се през следващия сезон тя да бъде въведена изцяло в българската Първа лига, а кога ще има ВАР в България вижте в тази статия

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички