Петев след победата над ЦСКА: Грозни сцени - не е нормално това!


Петев след победата над ЦСКА: Грозни сцени - не е нормално това!
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4895 0

Треньорът на Лудогорец Ивайло Петев обяви, че победата и 3-те точки срещу ЦСКА са били по-важни от играта, а обратът в класирането на Първа лига не означава нищо, ако отборът му не продължи да печели. 

Бившият национален селекционер беше доволен, но обран в коментарите си след победата с 0:1 на стадион "Българска армия" и не смята, че титлата е била решена в неделния сблъсък. 

8 мача, 8 победи за Петев в Лудогорец

"Орлите" записаха 8-ма поредна победа след завръщането на Петев начело на тима. Лудогорец създаваше много положения в предишните срещу, но на "Армията" имаше само едно - голът на Тиаго. Все пак Петев призна, че е важна победата, а не как е постигната. 

"Искам да поздравя играчите за себераздаването и мъжката игра. Имахме добри моменти в мача, но през първото полувреме допуснахме две елементарни грешки, от които можеха да паднат голове. Коригирахме някои неща на полувремето. Този мач не е важно как, а дали го печелиш", каза Петев и продължи. 

"Обръщаме внимание на статичните положения и бяхме готови. За наше щастие, вкарахме при корнер, а от статично положение не допуснахме нито едно положение. Знаех, че ще дойде момент, в който няма да създадем много положения, но ще успеем да спечелим. Така стана днес". 

Психологията зад обрата в класирането 

Победата на "Армията" прати Лудогорец пред ЦСКА в класирането. За Петев и компания сега най-важното е да се запази концентрацията в следващите мачове. 

"Това, което говорим всеки ден, си казахме по време на паузата. Трябва да преследваме това, което искаме. Важно беше за нас да играем така, както искаме. Радващото е, че успяхме да спечелим. 

Психологията в спорта и във футбола е много важна. Важното е, че успяхме за кратко време да се съвземем и да излезем начело. След 3 дни имаме нов мач - не трябва да губим концентрация. Във всеки един мач трябва да излизаме с мисълта за победа. 

Атмосферата беше много добра, но не желая да коментирам грозните сцени през второто полувреме. Не е нормално да се случват такива неща. Но има хора, които ще съдят тези неща - не е в моята компетенция", каза още Петев. 

ВИЖТЕ ОЩЕ: Турицов е в шок от решение на Кабаков

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички