"Орлите" се закучиха, но поведоха: ВАР се намеси за спорна дузпа (ВИДЕО)


"Орлите" се закучиха, но поведоха: ВАР се намеси за спорна дузпа (ВИДЕО)
Снимка: Lubomir Asenov / LAP.bg

2157 0

Шампионът Лудогорец посрещна Ботев Враца в този кръг от Първа лига. "Орлите" изостават с четири точки от временния лидер в родния шампионат и нямат право на резултат - различен от победата.

Те очаквано започнаха като по-активният отбор в срещата и създадоха няколко добри положения. Никое от тях обаче не се превърна в гол. Постепенно футболистите на Дани Моралес започнаха да стоят по-добре на терена.

В този момент обаче устремът им бе прекъснат. Кирил Десподов изпълни пряк свободен удар, а топката се спря в стената. При първия удобен момент ситуацията бе спряна, за да бъде преразгледана с ВАР.

Никола Попов бе привикан да види лично случилото се. Топката се удари в задната част на ръката над лакътя на Том. Попов прецени, че това е достатъчно за 11-метров наказателен удар, но останаха известни съмнения около положението.

В крайна сметка именно Десподов реализира дузпата, а след това гостите от Враца рухнаха. Устремът им бързо-бързо приключи, а шест минути след първото попадение падна и втори такъв - на Игор Тиаго, а малко след това и трети - отново на №9. Те до голяма степен осигуриха успеха за разградчани, които не спряха да атакуват и след това. Всичко за мача Лудогорец - Ботев Враца от Първа лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички