Официално: Нов футболист в Лудогорец - "орлите" взеха Гонзало Авила Гордон (ВИДЕО)


Официално: Нов футболист в Лудогорец - "орлите" взеха Гонзало Авила Гордон (ВИДЕО)
Снимка: ludogorets.com

3483 0

Ръководството на Лудогорец съобщи официално, че е финализирало преговорите с гръцкия Олимпиакос за трансфера на десния защитник Гонзало Авила Гордон (Пипа)!

Той е роден през 1998 г. в Испания и е юноша на Еспаргера, Еспаньол и Дам. В кариерата си е носил екипите на Еспаньол, Химнастик, Хъдърсфийлд и Олимпиакос. Има мачове за юношите на "Ла Фурия Роха" до 19, до 20 и до 21 години.

Пипа става третият нов футболист на "орлите" през зимата. Преди това съставът на Анте Шимунджа бе подсилен от Диниш Алмейда и Франко Русо.

"Идвам в много сериозен клуб. Знам какво означава Лудогорец. Искам да играя и да се развивам. Затова избрах този отбор. През 2019 г. бях в Еспаньол, когато играхме срещу Лудогорец. Познавам добре Франко Русо, с когото сме играли в Испания", обясни Гонзало Гордона пред официалния сайт на "зелените".

Ето какво написаха от Разград:

"Пореден силен входящ трансфер реализира Лудогорец. Единадесеткратните шампиони финализираха преговорите по сделката с гръцкия гранд Олимпиакос за десния защитник Гонзало Авила Гордон или по-известен като Пипа. Бившият играч на английския Хъдърсфийлд и Еспаньол се присъидини към лагера на шампионите в турския курорт Белек, като мина успешно медицинските изследвания и фитнес тестовете. Той бе представен като футболист на Лудогорец от спортния директор Георги Караманджуков.

"Пожелавам на Пипа много страхотни моменти в Лудогорец. Вярвам, че ще изиграе силни мачове и ще изпита удоволствието от големите победи", заяви Карамнжуков.

"Идвам в много сериозен клуб. Знам какво означава Лудогорец. Искам да играя и да се развивам. Затова избрах този отбор", заяви Пипа, който ще носи фланелката с номер 2. "През 2019 г. бях в Еспаньол, когато играхме срещу Лудогорец. Познавам добре Франко Русо, с когото сме играли в Испания", сподели Пипа.

През последния сезон Пипа има 11 мача за Олимпиакос, който го привлича от английския Хъдърсфийлд. За клуба от Чемпиъншип Пипа изиграва 48 мача и отбелязва 2 гола.

Той е третият нов футболист в Лудогорец от началото на зимната подготовка. Преди него в тима бяха привлечени Диниш Алмейда и Франко Русо съответно от Антверпен и Майорка".

*Още новини за български футбол четете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички