Нефтохимик финтира Лудогорец за едно полувреме, но "орлите" се разиграха през второто


Нефтохимик финтира Лудогорец за едно полувреме, но "орлите" се разиграха през второто
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

2026 0

"Арена Созопол" определено не беше пригодена за добър футбол край морето, но Нефтохимик и Лудогорец направиха истински спектакъл за малкото фенове, които уважиха сблъсъка на някогшното бургаско страшилище срещу безапелационния шампион на България. "Шейховете" се държаха достойно едно полувреме и дори водеха в резултата, но класата си каза думата и "орлите" стигнаха до 3:1 в калната баня, представляваща стадиона в българския курорт. 

Очаквано битката започна с масиран натиск на възпитаниците на Станислав Генчев. Вратарят на домакините Росен Андонов трябваше да спасява още в 3' на срещата, а в 7' само чудото спаси Нефтохимик от гол. Дяков стреля прецизно от 25 метра, а топката разтресе горната греда и остана в игра. Жоржиньо стреля от 11 метра, но Андонов спаси, както направи и при опита за добавка на Икоко - изумителна намеса на стража. 

Противно на показаното домакините поведоха, и то след вездесъщ рейд на Радослав Апостолов. Отстрани на наказателното поле той получи топката срещу Дяков и Горалски, като с перфектно завъртане неутрализира и двамата, а след това и Икоко. Техничното изпълнение коства много на футболиста, който затвори ъгъла си за стрелба, но това не го притесни - мощен удар над главата на Пламен Илиев, а закъснелият шпагат на Козмин Моци нямаше как да спре класното изпълнение на бившия играч на Ботев (Пловдив) - 1:0.

Апостолов не се посвени да стреля и в 17' от 20 метра, но Илиев успя да се намеси чудесно. Последва истинска канонада от удари към вратата на Андонов, а пропуски направиха Чибота и Битон, а Апостолов дори за малко да си отбележи автогол. Гредата пък на три пъти спаси вратата на Нефтохимик, като с гола се размина Битон на два пъти - истински късмет за Нефтохимик. 

В края на първото полувреме домакините изпуснаха златен шанс да удвоят преднината си, след като Цветан Филипов стреля прекрасно от пряк свободен удар, но топката беше отразена от Илиев. Ролята на стража беше също толкова важна в началото на втората част, когато Карамфилов напредна по крилото и пусна остър пас в наказателното поле, където Колев се размина с нея, но тя достигна до Радев, който стреля, но Илиев се намеси. 

Оттам насетне обаче Лудогорец тотално разби съперника си. В 53' Горалски напредна с топката отляво и влезе в наказателното поле, където комбинира с намиращия се с гръб към вратата Жоржиньо. Той с триков пас върна към Чибота, а конгоанецът с много точен шут прониза долния ляв ъгъл - 1:1. 

7 минути по-късно героят на Нефтохимик Апостолов се опита да подаде на свой съотборник по широчината на терена, но подари топката на Джоди Лукоки, който следеше внимателно ситуацията. Той проби към наказателното поле и безпроблемно реализира, правейки обрата пълен. Всичко в срещата приключи в 76'. Тогава Лукоки полетя по дясното крило и стигна до пеналтерията, където центрира полувисоко към малкото наказателно поле. Андонов се размина с топката и тя стигна до Чибота. Той опита удар тип "скорпион", не уцели добре топката, но въпреки това тя се озова във вратата - 1:3 в полза на българския шампион. В добавените едва 2 минути Чибота намери начин да осъществи своя хеттрик - 1:4. 

Така Лудогорец се класира до 1/8-финалите в турнира за Купата на България - трофей, който в последните години така и не попада във витрината на тима. За последно "орлите" спечелиха турнира през 2014 година и, въпреки че е шампион в последните 8 години, има само две спечелени купи на страната. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички