Лудогорец премина с лекота през Арда и си върна върха


Лудогорец премина с лекота през Арда и си върна върха
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

6736 0

Шампионът на България Лудогорец се върна на първото място в 10-я кръг на efbet Лига. Това се случи след победа с 2:0 в Разград над новака Арда.

С този успех "зелените" събират 24 точки и отново минавата с 1 точка Левски. В същото време Арда остава на шестата позиция с 15 пункта.

През първата част Дан Битон стреля от пряк свободен удар, но напречната греда спаси гостите от Кърджали. 20' по-късно обаче Битон все пак даде аванс на домакините. През втората част и Мавис Чибота бе точен за крайното 2:0.

Срещата започна в спокойно темпо, но все пак в 15' Лудогорец първи създаде шанс пред противниковата врата. Дан Битон стреля от пряк свободен удар, но топката се отби в напречната греда.

След като не успя да се разпише в 15', Битон получи втора възможност 10' преди края на първата част. Израелският халф получи на около 25 метра и стреля от място, като Иван Караджов не успя да се намеси добре - 1:0.

4' след подновяването гостите от Арда имаха шанс да изправнят резултата. Жоржиньо загуби в средата, Аморим отне и подаде към Василев, който върна към португалския си съотборник. Последва техничен удар от границата на наказателното, който обаче Ренан изби в корнер.

В 66' Икоко се включи отлично отдясно, а след това намери Мавис Чибота, който от близко се разписа.

Преди мача

Отборът на Лудогорец се изправя днес срещу Арда в мач от десетия кръг на efbet Лига. Двата тима излизат един срещу друг, като "орлите" ще търсят успех и връщане на първата позиция.

Към момента "зелените" имат 21 точки в актива си. След вчерашната победа над Славия обаче Левски в момента е лидер с 23 пункта. В същото време тимът от Кърджали е на петата позиция с 15 точки.

СЪСТАВИ:

Лудогорец: 33. Ренан, 22. Икоко, 30. Моци, 3. Недялков, 11. Манолев, 18. Дяков, 44. Горалски, 17. Жоржиньо, 8. Битон, 88. Вандерсон, 13. Чибота

Арда: 1. Караджов, 20. Лозев, 24. Хасани, 5. Гаич, 22. Кръстев, 33. Сидоел, 8. Ховсепян, 30. Аморим, 15. Мартинс, 17. Коконов, 99. Василев

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички