Най-спешната задача пред Петев с Лудогорец: Да избегне мрачно "постижение" на Шимунджа през сезона


Най-спешната задача пред Петев с Лудогорец: Да избегне мрачно "постижение" на Шимунджа през сезона
Снимка: БГНЕС

2236 0

Хегемонът в родния футбол за последните години Лудогорец се намира в неособено приятна ситуация. В рамките на 10-ина дни "орлите" първо отпаднаха драматично след дузпи от Лигата на конференциите, а след това спечелиха 1 от възможни 6 точки в Първа лига.

По този начин отборът позволи на лидера във временното подреждане ЦСКА да поведе с 4 точки. Треньорската смяна стана факт след изненадващото поражение от Пирин Благоевград и Анте Шимунджа бе заменен от завърналия се Ивайло Петев.

Най-спешната задача пред него очевидно е да спечели двубоя с Черно море и от едната страна да прекрати серията от три поредни официални мача във всички турнири без победа за Лудогорец, а от друга да не позволи на ЦСКА да дръпне още с евентуален успех в дербито с ЦСКА 1948.

Колкото до въпросната поредица от мачове без победи - разградчани има дори по-дълга такава, и то през този сезон. Тя се осъществи от средата на септември до началото на октомври 2022 година.

Тогава Лудогорец първо загуби в зрелищен мач с Бетис в груповата фаза с 2:3, а след това не успя да спечели и две от срещите си в Първа лига - равенство 1:1 с Арда, а впоследствие загуба с 0:1 от Локомотив София. Серията приключи и с равенство 1:1 с ХИК Хелзинки, отново в групите на Лига Европа.

Любопитното е, че след тази серия дойде и критичният сблъсък с ЦСКА. Евентуален неуспех можеше да сформира своеобразна криза в отбора, но "орлите" съумяха да спечелят с 2:1.

Сега новият им наставник ще опита да сложи край на серията преди да е изравнила най-негативната такава за този сезон. Три дни преди мача с Черно море можете да следите Лудогорец и представянето на Ивайло Петев НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички