Лудогорец представи Ивайло Петев: Промяната от "проект" към "величие" (ВИДЕО)


Лудогорец представи Ивайло Петев: Промяната от "проект" към "величие" (ВИДЕО)
Снимка: ludogorets.com

2949 0

Българският шампион Лудогорец официално представи своя нов старши треньор Ивайло Петев. Редом до него на пресконференцията бе и изпълнителният директор на "орлите" Ангел Петричев. Двамата дадоха голяма заявка за клуба и отговориха на някои важни въпроси.

И двамата нееднократно подчертаха величието на разградчани като клуб. Бяха единодушни и по темата, че "орлите" няма как да се развиват без своите привърженици и че очакват голяма подкрепа.

Лудогорец представи старши треньора Ивайло Петев

Петричев разграничи Ивайло Петев от Хари Потър

"Аз съм изключително развълнуван от това събитие, което се случва днес, защото имам удоволствието да ви представя като нов старши треньор добре познатия на всички вас Ивайло Петев. Защо съм развълнуван? Защото преди 12 години се срещнаха моя и неговия път в Лудогорец. Тогава заедно с него и с останалите колеги, разбира се с основната помощ на Кирил и Георги Домусчиеви, ние започнахме тухла по тухла да градим този отбор, този клуб. Смея да твърдя, че той вече е много сериозен фактор в европейския футбол. Всеки, който чуе името Лудогорец, по цял свят го споменава с огромно уважение.

С Ивайло сме минали през много изпитания, спечелили сме много битки. В един определен момент, по неписаните футболни закони, нашите пътища се разделиха. С него винаги сме знаели, че рано или късно, пак ще бъде заедно. Нашата раздяла бе по-скоро не географски принцип. Запазили сме с него връзката. Нашите фенове са го виждали нерядко през последните години да гостува на "Хювефарма Арена", за да подкрепя отбора. Той носи ДНК-то на Лудогорец в сърцето си и се завръща в дома си. Всички в клуба сме много щастливи, той също, защото връщайки се преди три дни, завари много хора, с които е работил.

Много вода изтече през последните 12 години, но създадохме екип от лоялни хора. Ето, че дойде трудният момент, в който Ивайло Петев трябваше да вземе бързо решение да се върне. Той реагира много бързо на нашето предложение, стиснахме си ръцете и след 2 часа беше в Разград. Благодарен съм му, защото приятел в нужда се познава. Нашите фенове също са доволни.

През последните години е бил треньор, а не Хари Потър, така че няма магическа пръчка в ръцете си. Няма как да се случи това, което искаме, за няколко дни. Знам обаче, че то може да се случи" - каза за старт Ангел Петричев.

Петричев със самочувствие, но иска време за Лудогорец

"Много бързо стана всичко - за няколко часа. Очаквах, че ще се върна рано или късно, защото кариерата ми тръгна оттук. Мога да обещая, че ще дам всичко от себе си и да помогна на отбора. Отборът трябва да се върне на правилния път. Не е тайна, че има малък проблем, заради това се и смени треньорът.

Водещото нещо е, че екипът, водещ Лудогорец, на 99% е един и същ. Всички работим за едно нещо. И когато всички в клуба се стремим към това, нещата ще се случат със сигурност. Не може да се случат нещата за 24 часа, трябва време, важното е да работим 24 часа за правилния план" - заяви Петев преди въпросите, за които каза, че е готов и "2 часа да стои и да отговаря".

"Наясно съм с очакванията на хората. Наясно съм и със себе си - знам какво мога и какво искам. Отборът разполага с много добри футболисти - винаги е било така. Има залитане в определена посока, което ще се потрудим да направим. Лудогорец винаги е играл атакуващо, винаги е доминирал с притежание на топката. Спортно-технически няма да влизам в конкретика. Имал съм тежки моменти, минавал съм през тях, наясно съм какви са очакванията. Бил съм в много по-кризисни ситуации и съм се оправял. Най-важното е да успеем да тръгнем стъпка по стъпка.

Имаме време и тренировки. Нясно съм със състоянието. Както казах - работа, работа и много работа.

За 10 години клубът е на топ ниво инфраструктурно и по абсолютно всеки фактор. Това е вече европейски отбор с резултатите през годините, с труда при начина на работа. Един модерен европейски отбор. Знам едно от опита - винаги се стремя да бъда реален, да търся грешките си в себе си и къде аз съм сбъркал. Винаги гледам какво се случва утре, а не да лежа на стари лаври" - отговори на първите въпроси Петев.

Закъсня ли Лудогорец със смяната на Шимунджа с Петев?

"Ще отговоря по-кратко, защото въпросът дали сме закъсняли със смяната предполага дълъг отговор. Дали сме закъсняли, или не може да има различни отговори. Искахме да даден пълното спокойствие на Шимунджа да развие отбора по начина, по който искахме. Шимунджа даде доста на Лудогорец - убедително спечелена шампионска титла. Освен това Лудогорец се завърна по достоен начин в европейските турнири, изиграхме доста добра кампания там и всички в клуба се гордеем. Отново се говори за Лудогорец като един отбор, който има много голям потенциал да се сравнява с големите.

Нашето представяне в българското първенство не отговаря на очакванията и на нашите привърженици - това се видя по трибуните, за съжаление, казвам го с болка. Не отговаря и на стандартите на нашите собственици. Преценихме в този момент, че е дошъл часът за промяна. Обърнахме се към Ивайло Петев" - отговори Петричев на въпрос дали е закъсняла тази промяна.

"Лудогорец вече не е добър проект, а огромен клуб"

Той допълни още, че Лудогорец вече е израснал като огромен клуб и че вече не е просто добър проект. Поради това "орлите" нямало да допуснат да се стигна до криза, каквато много хора очаквали. "Много хора в България изпитват обич към нас вече. Това ще продължи да се развива с годините. Петев не е случаен или пожарен избор, както биха определили много хора. Петев е късмет за Лудогорец, защото той беше свободен в този момент. Има много сериозни оферти към него от други места, но той избира Лудогорец" - допълни Петричев.

ДЮШ на Лудогорец

"Академията е направена точно, за да използваме юноши. Без значение от възраст и народност, когато преценя, че един играч е готов за първия отбор, той ще бъде викнат в първия отбор" - сподели Петев по въпроса с ДЮШ.

"Ситуацията е такава, каквато е. Как оценявам потенциала? Казах в началото, че в Лудогорец винаги са играли доста добри играчи, твърдя го и сега. Трябва ми време да се запозная с всеки един поотделно. Има някои с малко минути, но няма да се оправдаваме, имаме достатъчно. На всекиго ще му дойде време. За мен е най-важното да избера най-добрите 11 за мача в неделя (бел. ред. с Черно море). За себе си няма да говоря, за Лудогорец вече казах колко е развит. С 10 години по-стар съм, сигурно съм научил нещо важно. Стремя се всеки ден да научавам нещо ново и да се развивам. ЦСКА е на първо място, други отбори не коментирам. Ще направим всичко възможно разликата да се стопи и да станем първи" - продължи Петев.

Треньорският щаб на Петев в Лудогорец

На въпрос с какъв треньорски щаб ще работи, той отсече: "След мача в неделя мога да кажа как ще продължи всичко напред".

"Срещал съм се с играчите, говорили сме. Минорно е настроението, нормално. Важна е психологията за неделя, няма какво толкова да се промени дотогава. Тези неща трябва да се променят - психологията и желанието за победа. Психологията е един от най-важните фактори във футбола и в спорта. От главата тръгва всичко. Имах оферти и от Европа, и от Азия. Не е важно това, важното е какво искам аз. Пожелаха ми успех бившите колеги" - призна Петев.

Ролята на феновете на Лудогорец

"Сигурен съм, че феновете ще ни подкрепат. Клубът може да върви напред само заедно с феновете" - завърши Петев.

След това Петричев също призова феновете да подкрепят отбора и Петев в мача с Черно море.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички