От Лудогорец разкриха: 40 000 евро заплата за Тодор Неделев са "небивалици", искали са го като свободен агент


От Лудогорец разкриха: 40 000 евро заплата за Тодор Неделев са "небивалици", искали са го като свободен агент
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

31623 0

Спортният директор на Лудогорец - Георги Караманджуков, даде подробно интервю пред Diema Sport след последните горещи събития на "Хювефарма Арена".

Опитният ръководител коментира изненадващото привличане на Тодор Неделев от Ботев Пловдив в последния ден на зимния трансферен прозорец. Именно тази сделка остави сериозни съмнения около причините, които са довели до подобен трансфер точно в този момент.

От изказването на спортния директор стана ясно, че в последно време е имало сериoзен интерес за изходящи трансфери на част от звездите, сред които е и Кирил Десподов.

Истината около привличането на Тодор Неделев

„Мисля, че е излишно да коментирам възможностите на Тошко. Трансферът беше малко изненадващ, казвам го и аз. Ние имахме желание да привлечем Тошко през лятото като свободен агент, той също искаше да остане в Ботев до лятото. Появиха се много спекулации, които не отговарят на истината.

Благодаря на ръководството на Ботев и на Тошко, не искам да влизам в подробности, все пак Тошко е дал много на клуба. Всички знаем кой е Тошко Неделев. Надявам се, че той вече е достатъчно узрял и може да играе на най-високо ниво. През годините сме имали интерес на 2-3 пъти към Тошко", коментира Караманджуков.

 

Интересът към Десподов

"Аз не бих казал ,че това е най-трудният трансфер. Аз лично водих разговорите с Тошко и Ботев. Не говорим за финансови параметри, чета суми 40 000 евро, не искам да коментирам небивалици. Проблемът пред Тошко беше повече сантиментален. През годините никога не съм гледал в канчето и кухнята на другите клубове, гледам Лудогорец, следваме си задачите и целите.

Знаете, че в тази криза, беше ковид, а сега война, основно е да запазим финансова стабилност, което мисля, че през последните години успяваме с тези участия в Европа и трансферите, които правим. Интересът към всички наши футболисти е огромен и за Кирил, и за Рик имаше от Италия. За съжаление контузията е част от футбола", разкри специалистът.

Ето какво сподели Караманджуков за новия треньор и финансовото състояние на Лудогорец!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички