Караманджуков подчерта финансовата ситуация в Лудогорец и разкри първи подробности около Петев


Караманджуков подчерта финансовата ситуация в Лудогорец и разкри първи подробности около Петев
Снимка: Lap.bg

10069 0

Спортният директор на Лудогорец - Георги Караманджуков, коментира най-горещите теми около 11-кратните шампиони на България, след като резултатите напоследък не са на очакваното ниво и дори се стигна до треньорска рокада - Шимунджа за Петев.

Пред Diema Sport опитният специалист коментира как стои реално ситуацията за "орлетата" по всички тези теми, но на първо място стои рокадата начело на представителния тим. 

Караманджуков благодари на Шимунджа и отчете, че и други специалисти до този момент, освен Петев, са получавали "втори шанс" на "Хювефарма Арена".

Вижте акцентите от интерюто на Караманджуков за ситуацията в Лудогорец:

"Ние сме нямали намерение за смяна на г-н Шимунджа. Естествено, при нещата, които се случиха последните седмици – контузиите, резултатите и най-вече играта на отбора, нямаше как да не вземем мерки. Първо, искам да кажа, че не е само г-н Шимунжда виновен за слабото представяне. Вина носим и ние като ръководство, футболисти и всички. Знаете, че в такава ситуация, когато няма как да смениш целия отбор и се натрупа така напрежение от липса на резултати, най-нормално треньорът е човекът, който да поеме отговорност, все пак и той призна, че поема цялата отговорност, че представянето не отговаря на условията и всичко което е осигурено от собствениците на клуба и не отива на името на Лудогорец“.

„Ние винаги сме заставали зад всички треньори. Фактът, че Ивайло Петев все още няма формиран щаб говори, че тази смяна не е предвиждана и замислена от дълго време. Ивайло Петев е бил от самото начало, както отбора тръгва от Б Група първата година, цели три сезона той е поставил основите и той винаги е бил част от Лудогорец. С господин Петричев сме от 12 години в клуба и аз никога не съм губил връзка с нито един от треньорите, минали през Лудогорец. Дори когато беше треньор на Босна и на Загреб ние сме го питали за футболисти, консултирали сме се и не само с него".

Като поставихме всички плюсове и минуси надделя Ивайло Петев да води отбора. Все пак и други треньори получиха втори шанс. Мисля, че Ивайло е в една отлична възраст за старши треньор, натрупа опит и работи с много сериозни клубове и футболисти като имена и характери. Надявам се да се справи с всички цели и задачи. Аз искам да му благодаря, защото все пак той поема отбора в доста тежка ситуация“

„Искам да благодаря на Анте, последните няколко треньора, които бяха на Лудогорец, на мен също ми се паднаха няколко тежки години, в които трябваше да бъде подменен този отбор, който написа историята. Записа всички тези успехи и знаменити мачове в Европа, повярвайте ми това не е никак лесно да намериш заместници на Дяков, Марселиньо, Моци, Вандерсон и други е много трудно. Задачата беше тежка. Мисля, че в момента това е най-младият отбор на Лудогорец в цялата му история.

На тези хора им трябва време и опит в европейските мачове. Искам да благодаря на Ивайло, разбрахме се за пет минути. В Лудогорец не са само финансови въпроси, бюджетът е доста редуциран, съобразяваме се с финансовия феърплей. Не можем да си позволим да харчим повече, отколкото изкарваме. При нас всичко е на чисто, на светло, не дължим суми към нито един от нашите партньори. С Ивайло Петев се разбрахме за минути“, коментира специалистът. 

Вижте кой екс треньор на ЦСКА е бил сред вариантите за Лудогорец!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички