Лекция! Лудогорец разби Нюрнберг в последната си контрола в Австрия


Лекция! Лудогорец разби Нюрнберг в последната си контрола в Австрия
Снимка: Ludogorets.com

4512 0

Лудогорец завърши лагера си в Австрия, разбивайки с 3:0 втородивизионния германски Нюрнберг. Хората на Анте Шимунджа спечелиха заслужено, въпреки че само 24 часа по-рано играха срещу шампиона на Унгария Ференцварош и загубиха с 0:3.

Попаденията за разградчани забиха Спас Делев, който реализира с глава още в 9-ата минута,  Клод Гонсалвеш в 78-ата минута, а Рик Джонатан в 90-ата фиксира крайния резултат. Пиерос Сотириу също прати топката в мрежата на съперника, но се намираше в засада и голът му не бе признат.

Лошата новина за "орлите" е, че авторът на първото попадение Спас Делев получи контузия. Нападателят напусна терена принудително в средата на втората част.

По време на двубоя ясно си пролича мощта на „орлите“ по левия фланг, откъдето идваха повече опасности пред вратата на „франките“. Хората на Анте Шимунджа пропуснаха още няколко изгодни положения.

Германският тим също показа зъби на няколко пъти в началните минути след почивката, но не успя да преодолее Серджио Падт. Нюрнберг завърши на 8-мо място във Втора Бундеслига през миналия сезон, но "франките" са един от най-титулуваните отбори в Германия със своите 9 шампионски титли. Дори може да се счита, че те се нареждат след Байерн Мюнхен, ако не броим 10-кратния шампион на ГДР - Динамо Берлин.

Така Лудогорец приключи подготвителния си лагер в Австрия с две победи, едно равенство и едно поражение.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Лудогорец започна по-добре мача. В 6-ата минута след многоходова комбинация топката стигна до Спас Делев на точката на дузпата. Той стреля, но кълбото се отби в тялото на защитник и излезе в корнер.

Само три минути по-късно обаче Делев се озова в прегръдките на съотборниците си. Недялков центрира перфектно отляво, а Спас от далечната греда матира Матения с глава за 1:0.

В 13-ата минута Алекс Сантана не уцели целта, за да удвои преднината на "орлите". Делев подаде към него отляво, но бразилецът от воле прати топката на сантиметри от лявата греда.

Лудогорец продължи да доминира. Родният шампион атакуваше предимно по левия фланг. Именно от тази зона се разви и поредната добра атака на „орлите“ в 21-ата минута. Тогава Недялков намери Рик, който пусна към Клод Гонсалвеш, но той не успя да отправи точен удар.

В следващите минути темпото на игра поспадна леко, като хората на Анте Шимунджа не дадоха инициативата на съперника.

В 35-ата минута Рик Джонатан пусна към Доминик Янков, който изведе отлично Сотириу. Кипърският национал прати топката в мрежата, но радостта трая кратко, защото попадението бе отменено заради засада.

Двата тима едва не се сбиха в 42-ата минута. Тогава Доминик Янков извърши нарушение срещу играч на „франките“. Флориан Хюбнер скочи на българския футболист. Стигна се до напрежение и играчите бяха на път да се хванат за гушите. Все пак мелето се размина. Съдията показа жълти картони и укроти страстите.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След почивката „франките“ се поокипитиха и в рамките на три минути се наложи на два пъти защитници да избиват топката пред голлинията. Първо Недялков изчисти след удар по тревата, а след това и Игор Пластун се намеси след удар с глава точно преди кълбото да влети в мрежата.

В следващите минути германският тим също имаше лек териториален превес.

Вратарят на разградчани Серджио Падт трябваше да демонстрира класа в 59-ата минута. Влезлият като резерва Ерик Шуранов  стреля отдалеч, последва рикошет в защитник, но стражът се справи и изби в корнер.

В 68-ата минута се стигна до неприятен момент. Делев получи травма и се наложи да бъде сменен.

Футболистите на Лудогорец пропиляха златна възможност да увеличат преднината си в 70-ата минута. Матиес Тисера шутира, но стражът на германците изби, след което Доминик Янков с добавка не уцели опразнената врата на съперника.

Все пак Лудогорец на практика сложи точка на спора в 78-ата минута. Клод Гонсалвеш реализира за 2:0. Той се възползва от брутален гаф при изнасянето на топката, след като вратарят на германците подаде лошо към защитиник и халфът на орлите вкара на празна врата.

В 90-ата минута Рик Джонатан фиксира крайното 3:0. Той се разписа с добавка отблизо след спасен удар на Тисера.

СЪСТАВИ:

Лудогорец: Серджио Падт, Антон Недялков, Шакил Пинас, Игор Пластун, Сисиньо, Алекс Сантана, Клод Гонсалвеш, Рик Джонатан, Доминик Янков, Спас Делев, Пиерос Сотириу

Нюрнберг: Кристиан Матения, Асгер Сьоренсен, Йоханес Гайс, Тайлан Думан, Мануел Шефлер, Йенс Кастроп, Мануел Винтцхаймър, Флориан Хюбнер, Ян Гямера, Натаниел Браун, Филип Илич

Преди срещата

До този момент разградчани записаха победа над втородивизионния БВ Линц (1:0), равенство срещу германския Гройтер Фюрт (1:1) и загуба от унгарския шампион Ференцварош (0:3), която дойде във вчерашния ден. 

Понастоящем пък днешният опонент на Лудогорец – Нюрнберг, се състезава във Втора Бундеслига, като за последно беше в елита на Германия през сезон 2018/2019. През изминалия сезон, немският тим завърши в средата на класирането във второто ниво в Германия, а в първата си контрола от предсезонната подготовка постигна победа над Ашафенбург.

Това ще бъде и последната проверка на българския шампион на австрийска земя. Лудогорец се прибира в България на 27 юни и до началото на сезона ще се готви на своята клубна база в Разград. Първият официален мач на тима ще бъде на 5 юли, когато ще приеме черногорския шампион Сутиеска в двубой от първия предварителен кръг на Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички