Лудогорец отново загуби от Ференцварош, бившо "канарче" наказа "орлите"


Лудогорец отново загуби от Ференцварош, бившо "канарче" наказа "орлите"
Снимка: Ludogorets.com

9919 0

Лудогорец загуби от унгарския шампион Ференцварош с 0:3. Контролата бе част от подготвителния лагер на "зелените" в Австрия, а головете паднаха през втората част. За противниковия тим се появи в игра бившият играч на Ботев Пловдив - Маркиньос, който успя да накаже "орлите".

Българският шампион имаше лек превес преди мача според букмейкърите, но не успя да оправдае очакванията. Той влезе по-добре в мача и можеше да открие само след минута игра, но Текпетей не успя да реализира от 15 - 16 метра. Чужденецът пробва и от фал в 13-ата минута, но отново не изненада Дибуш.

В 20-ата минута последва първата по-сериозна възможност за унгарците. Тяхна атака завърши с удар на Токмак, но Слуга изби в корнер. След неговото изпълнение се получи меле в наказателното поле, но защитата на "орлите" запази хладнокръвие и изби топката в предни позиции.

"Орлите" започнаха да нападат още по-смело в средата на първата част, но Текпетей продължи да пропуска, а още една атака бе пропиляна след лоша комбинация в "зелено".

В последните 10 минути от първото полувреме двамата вратари спасиха отборите си. Първо в 36-ата минута Слуга отрази удар от фал. Последва атака на разградчани, която завърши със стрелба от Тиаго, но Дибус се намеси. Първата част завърши с ново спасяване на Слуга, който се справи с оскубналия се Траоре.

Втората част започна с ново познато лице на терена - бившият играч на Ботев Пловдив Маркиньос влезе като резерва. Междувременно проблемите за Лудогорец продължаваха и така се стигна до ново изключително отразяване на Слуга, който парира опит на Адама Траоре.

Гол! Атаките на унгарците дадоха резултат в 56'. Ференцварош разви бърза атака, в чийто край стражът на разградчани изби, но топката попадна в Маркиньос. За него остана единствено задачата да завърши. 0:1!

В 62-ата минута хърватският вратар на Лудогорец изби опасен удар с глава на противников играч, който насочи топката под напречната греда.

Гол! Унгарците продължиха да нападат и в 81-ата минута Уинго се разписа. Това се случи след неразбирателство при "орлите", които пратиха топката в краката на Маркиньос, а той продължи към голмайсторът, който вкара хладнокръвно. 0:2!

Двата отбора се срещнаха и миналото лято, когато Ференцварош отново се наложи, но тогава с 3:1.

Това бе трета контрола за "орлите" в алпийската държава, като предстои още една срещу германския Нюрнберг на 26 юни, а след това тимът ще се прибере в България. В Разград "зелените" ще изиграят първия си официален мач от новия сезон, в който ще приемат Сутиеска в квалификация за Шампионска лига.

Лудогорец: Симон Слуга, Георги Терзиев, Игор Тиаго, Дени Групер, Жан Карничник, Мануел Шоу, Оливие Вердон, Бърнард Текпетей, Иван Йорданов, Каули Оливейра, Ихинио Марин

Ференцварош: Дибуш, Ботка, Ковачевич, Кностер, Паска, Есити, Лайдуни, Захарясен, Токмак, Траоре, Боли

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички