Моуриньо за Лудогорец: Това не е слаб отбор, но ние сме много по-добри


Моуриньо за Лудогорец: Това не е слаб отбор, но ние сме много по-добри
Снимка: Guliver/GettyImages

1717 0

Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо остана доволен от начина, по който неговите възпитаници са провели мача в Разград, който лондончани спечелиха с 3:1 срещу българския шампион Лудогорец. Специалния разкри, че е настоявал отборът му да не подценява срещата, за да не се стигне до изненада, подобно на мача срещу Локо (Пд) през август или с Антверп в предишния кръг на Лига Европа. 

Именно първото полувреме португалецът определи като ключа към успеха над българския тим. 

"Бяхме достатъчно добри, за да стигнем до победата. Имахме контрол върху срещата от самото начало и показахме амбиция за успех. Искахме да убием мача още през първото полувреме, но си остана отворен - ударихме греда, имахме много положения и тотално доминирахме. За разлика от предишната среща, имахме много сериозно предимство", каза Моуриньо след срещата, като през първата част единствено Пламен Илиев бе причината Лудогорец да изостава само с 2:0. 

"През втората част им дадохме шансове да вкарат. Преминавахме бавно в защита и не бяхме изцяло концентрирани, особено когато губехме топката. Успяхме да вкараме трети гол, който ни успокои и ни донесе победата". 

"Лудогорец не е слаб отбор, но Тотнъм е на световно равнище" - Жозе Моуриньо

Моуриньо сподели, че не е имало опция пред отбора му да подцени срещата, защото това би усложнило ситуацията на "шпорите" в групата и да ги принуди да играят на пълни обороти в оставащите срещи. Също така той бе помолен да коментира нивото на Лудогорец, като Специалния сподели, че в никакъв случай българският шампион не е слаб, но неговите играча са с класи над тези на Станислав Генчев. 

"Нямаше как да загубим още един мач, защото след това щеше да се наложи да играем на живот и смърт в оставащите мачове. Сега ни остават два мача у дома и просто трябва да си свършим работата, за да се класираме напред.

"Футболистите на Тотнъм са от световно ниво, затова аз имам изисквания към тях. Трябва винаги да показват максимума. Ние определено сме по-добрият отбор с по-добрите играчи, но в същия момент и се постарахме доста. Взехме мача насериозно и излязохме със силна атакуваща линия. Лудогорец определено не е слаб отбор, но ние сме по-добри и го показахме. Ще опитаме да направим същото, когато дойдат в Лондон", категоричен бе Специалния след мача. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички