"Мечтата ми е една и още не съм я изпълнил" - Кирил Десподов сподели очакванията си за сезон 2022/23


"Мечтата ми е една и още не съм я изпълнил" - Кирил Десподов сподели очакванията си за сезон 2022/23
Снимка: Lap.bg

4568 0

Българската звезда на Лудогорец - Кирил Десподов, даде интервю пред "Мач Телеграф", в което призна, че все още не е успял да осъществи най-голямата си мечта. Националът на България разкри и в какво здравословно състояние е в момента, говори за лятната подготовка на "зелените" и сподели очакванията си за сезон 2022/23:

"Мечтата ми е една и още не съм я изпълнил. А именно да играя в Шампионската лига. Сигурен съм, че щя е изпълним. Въпросът е колко го искаме като отбор и колко сме готови да дадем за тази цел. Защото не е само моя цел и мечта, а на 100% от футболистите, треньорите, а и всички в клуба", започна 25-годишният футболист и допълни:

"Мисля, че отборът е подготвен много добре. Аз не успях да тренирам с момчетата, но това, което видях отвън, защото гледах тренировките, според мен е подготвен добре и физически, и игрово. Мисля, че имаме голям шанс да направим невероятни мачове в Европа".

Относно мачовете със Сутиеска (на 5 юли в България, а на 12 юли в Черна гора), Десподов каза, че е задължително да се подходи с уважение към противника:

"Факт е, че имаше доста по-тежки варианти. Дано не се подценят нещата. Всеки един отбор може да те изненада. Ако гледаме кой е по-голям клуб измежду Лудогорец и Сутиеска, няма база за сравнение. Но задължително трябва да подходим с нужното уважение. Важно е да решим нещата още в първия мач, за да няма притеснение и колебания за реванша".

"Не съм тренирал със съотборниците около 7 дни. Надявам се утре (б.р. - 29 юни) да започна да тренирам с отбора. Треньорът ще реши дали ще разчита на мен в първия мач. Все пак той е човекът, който решава и се съобразяваме с неговите планове. Мога да кажа, че съм добре. Не съм изпуснал нищо, както знаете имахме мачове с националния отбор, реално само 4 дни почивах. По време на лагера в Австрия съм тренирал по два пъти на ден. Чувствам се добре в момента", разясни нападателят.

Очакванията за сезон 2022/23 и битката за титлата

"Аз лично искам да има 6-7 отбора в битката, да не се знае кой ще е шампион до последно. Така ще се вдигне конкуренцията, интересът, гледаемостта. ЦСКА и Левски ще са ни основните конкуренти за титлата. Левски се представят много добре. ЦСКА не знам в какво точно състояние са. В контролите имат и добри, и лоши резултати. Гледат се обаче официалните мачове. Важното е как ще сме ние, пък нека конкуренция да има", завърши Десподов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички