Анте Шимунджа: Доволни сме от подготовката, Лудогорец е най-големият си конкурент за титлата


Анте Шимунджа: Доволни сме от подготовката, Лудогорец е най-големият си конкурент за титлата
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1572 0

Късно снощи (27 юни) 11-кратният шампион на България Лудогорец се прибра от летния подготвителен лагер в Австрия, а старши треньор Анте Шимунджа застана пред чакащите го журналисти, за да каже няколко думи за състоянието на "орлите" преди старта на сезон 2022/23.

*На 5 юли (вторник) "орлите" са домакини на Сутиеска в първи мач от квалификациите за Шампионска лига, а реваншът е насрочен за 12 юли. На 8 юли пък е стартът на новото първенство в Първа лига, а "зелените" са гости на Септември София!

"Работим по въпроса да сме готови за мачовете в Европа. Имаме още няколко дни да се подготвим, но като цяло свършихме всичко, което бяхме планирали и сме доволни от подготовката. Винаги съм позитивно настроен", започна Шимунджа.

"Откакто пристигнах през януари, започнахме да изграждаме състав, който да играе като отбор и мисля, че напредваме в тази посока. Най-важното бе да се подготвим възможно най-добре, защото аз знам какво означава да играеш в квалификационните кръгове на Шампионската лига в този период и затова искаме да сме готови по най-добрия начин. Не мисля, че това, че сме гости във втория мач дава някакво предимство на съперника. Все пак играем два мача и ще видим какво ще се случи след тях".

Относно състоянието на Кирил Десподов, който все още не е възстановен напълно от контузия, наставникът на Лудогорец каза следното: "Трудно ми е да кажа дали ще може да играе, защото той пропусна началото на подготовката, но състоянието му е добро и се подобрява с всеки следващ ден".

"За мен не е важно дали шампионатът ще е оспорван, а дали ние ще се представяме на високо ниво. Смятам, че ние сме си най-големият конкурент за титлата, ако във всеки мач не даваме максимума от възможностите си. Но аз изисквам от целият отбор и екипът ми да се раздаваме на 100%", добави Шимунджа по отношение на сезон 2022/23 в Първа лига.

Вижте още: "Ако ги подценим, това може да ни изиграе лоша шега" - Кирил Десподов предупреди Лудогорец

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички