Лудогорец загря за гостуването на Рома с убедителна победа над Септември (ВИДЕО)


Лудогорец загря за гостуването на Рома с убедителна победа над Септември (ВИДЕО)
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

5332 0

Българският шампион Лудогорец победи Септември с 3:1 у дома на "Хювефарма Арена" в мач от 16-ия кръг на родната Първа лига. Разградчани вече са втори във временното класиране с актив от 35 точки, с 2 по-малко от лидера ЦСКА, но и с мач по-малко. Септември пък е 11-ти с 13 пункта. 

Първата част започна доста спокойно. Домакините владееха уверено и разиграваха със спокойствие в противниковата половина. В 16-ата минута обаче, след намеса на ВАР, бе отсъдена дузпа за Септември. Зад кълбото застана капитана Асен Чандъров и откри на "Хювефарма Арена". Шампионите живнаха след попадението и създадоха няколко добри шанса, в крайна сметка, в 39-ата минута Матиас Тисера вкара доста красиво попадение и изравни.

През второто полувреме Лудогорец доминираше и не даде шанс на своя съперник. В 47-ата минута бе отсъдена дузпа за разградчани, зад кълбото застана Оливие Вердон и даде преднина на домакините. В 62' Мануел Шоу пък увеличи преднината на шампионите, оформяйки крайното 3:1.

На Лудогорец му предстои ключово гостуване на Рома в Лига Европа в четвъртък (3 ноември). Септември пък приема Хебър в мач от Първа лига в петък (4 ноември).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Лудогорец установи доминация още в първите минути на срещата. "Орлите" владееха повече кълбото и разиграваха спокойно в половината на противника си. В 5' се стигна и до първия удар, който бе дело на Игор Пластун с глава, но той не затрудни особено вратаря Димитър Шейтанов. В 12-ата минута Дени Групер повали Мартин Петков в собственото си наказателно поле, а след консултация с ВАР реферът Георги Иванов отсъди дузпа. Зад топката застана Асен Чандъров и не сгреши - 1:0 за Септември.

В 21-ата минута Мартин Ачков проби добре по фланга и прати топката в наказателното поле. Там бе Мартин Петков, който нанесе удар от сравнително близка дистанция, но Серджио Падт не позволи да бъде преодолян. В 31' Спас Делев овладя топка в наказателното поле и си пробва късмета от труден ъгъл и успя да затрудни Шейтанов, който реагира добре и опази рамката си.

В 36-ата минута Спас Делев нанесе шут от свободен удар, който срещна стената. След това топката се озова в Жоржиньо, който я пусна към Матиас Тиссера, вторият вкара топката в мрежата, но бе в положение на засада. Три минути по-късно попадение на Тиссера вече бе признато. Аржентинецът бе изведен от Нонато в наказателното поле и с хубав удар изравни. Георги Иванов се забави с признаването на попадението, след като и ВАР трябваше да се намесва, за да види дали има фал на Тисера срещу Илия Миланов в наказателното поле. В крайна сметка ВАР сметна, че няма нищо нередно - 1:1.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 47-ата минута Асен Георгиев задържа Матиас Тисера в наказателното поле и Георги Иванов не се поколеба, отсъждайки дузпа за домакините. Тя бе изпълнена успешно от Оливие Вердон - 2:1 за Лудогорец.

В 62' домакините получиха право да изпълнят корнер. Делев центрира на близката греда, а там Мануел Шоу просто постави крак и увеличи преднината на домакините - 3:1 за Лудогорец.

В последните минути срещата, като че ли се доиграваше. Лудогорец не искаше да  рискува да допусне попадение, а Септември сякаш се примири със съдбата си.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Лудогорец: 1 Серджио Падт 6 Якуб Пиотровски 10 Матиас Тисера 14 Дени Групер 16 Аслак Фон Витри 17 Жоржиньо 20 Густаво Нонато 23 Мануел Кафумана 24 Оливие Вердон 32 Игор Пластун 90 Спас Делев

Септември: 21 Димитър Шейтанов 10 Асен Чандъров 7 Айкут Рамадан 8 Александър Тодоров 5 Асен Георгиев 4 Иван Арсов 26 Илия Миланов 23 Йоан Гаврилов 18 Красиан Колев 11 Мартин Ачков 20 Мартин Петков

ПРЕДИ МАЧА

Лудогорец допусна тежко поражение в груповата фаза на Лига Европа у дома срещу Реал Бетис. Разградчани бяха по-добрият отбор на терена, но фрапантна грешка им костваше точките. Сега "орлите" са готови да отприщят гнева си срещу тима от долната половина на таблицата.

Септември сложи край на серия от 8 мача без победа, след като победи убедително отбора на Пирин Благоевград с 4:1 като гост. Букмейкърите не дават голям шанс на столичния тим, но определено  той не е за подценяване.

В последните 5 мача между Лудогорец и Септември, "орлите" имат 5 победи, в които са вкарали 17 гола и допуснали само един в собствената си врата.

Главен арбитър на срещата днес ще бъде Георги Иванов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички