Лудогорец унижи Ботев Враца за рекордна победа след шоу на Десподов и Тиаго (ВИДЕО)


Лудогорец унижи Ботев Враца за рекордна победа след шоу на Десподов и Тиаго (ВИДЕО)
Снимка: Lubomir Asenov / LAP.bg

4460 0

Лудогорец унижи Ботев Враца, побеждайки с 8:1 и регистрира рекордната си победа през сезона, а и изобщо в родния елит. Хората на Ивайло Петев доминираха тотално на терена на „Хювефарма Арена“ и гостите могат да са щастливи, че не се стигна до двуцифрен резултат.

Над всички в състава на домакините се отличиха Игор Тиаго и Кирил Десподов. Бразилецът изригна с хеттрик, а капитанът на националния ни отбор с две попадения и 3 асистенции. С този успех Лудогорец скъси дистанцията до само 1 точка изоставане от ЦСКА.

Голеадата  започна с гол от малко спорна дузпа, реализирана от Десподов в 29-ата минута. След това Игор Тиаго реализира своя хеттрик в рамките на 11 минути – 35, 44 и 46. Десподов реализира втория си гол в срещата в 57-ата минута за 5:0. Кошницата на Ботев Враца напълниха още Кайо Видал в 60-ата минута, Клод Гонсалвеш в 89-ата минута и Матиас Тисера във втората минута на добавеното време.

Почетното попадение за врачани заби Чавдар Ивайлов от дузпа в 81-ата минута. Тимът на Даниел Моралес остава на 11-ото място с 23 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в началните минути домакините наложиха натиск. В рамките на 120 секунди на два пъти Игор Тиаго имаше шанс пред вратата на Красимир Костов.  И двата пъти Дени Групер центрира отляво, а бразилецът не успя да стреля точно към мрежата на гостите. Първо той отклони с пета, но в страни от вратата, а след това защитниците блокираха опита му за шут.

В 8-ата минута топката влетя в мрежата на Костов. Делев центрира от фаул, а Франко Русо с глава матира Костов. Радостта на домакините обаче не продължи дълго, защото се оказа, че е имало засада и съдията отмени гола.

Домакините продължиха да натискат. Костов спаси удар на Тиаго, а след това изстрел на Десподов бе блокикан. Отново обаче имаше засада.

В следващите минути темпото се поуспокои.

ГОООЛ! В 26-ата минута  Десподов би от фал, а топката се срещна тялото на човек от стената на гостите. ВАР съдиите  Георги Кабаков и Мартин Маргаритов повикаха Никола Попов да преразгледа ситуацията за евентуална ръка при отскока на Том и последвалото избиване. Така реферът отсъди дузпа. Десподов стреля безпощадно от бялата точка - 1:0 в 29-ата минута.

У врачани остана горчив привкус след отсъждането на тази дузпа.

ГОООЛ! Игор Тиаго удвои преднината на своите в 35-ата минута. Десподов центрира от корнер, а бразилецът се освободи и с глава отблизо матира Костов – 2:0.

В 42-ата минута Пьотровски стреля от добра позиция. След последвал рикошет Костов се справи и изби в корнер.

ГОООЛ! След последвалия корнер се стигна до гол копие на второто попадение и резултатът стана 3:0. Десподов отново центрира от ъглов, а Тиаго пак с глава вкара за 3:0 с второто си попадение в срещата. Така Лудогорец водеше класически в 44-ата минута и на практика си подсигури победата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

ГОООЛ! В 46-ата минута Игор Тиаго оформи своя хеттрик. Десподов центрира на далечната греда към резервата Кайо Видал, който стреля с глава, но Костов се прави, ала прати топката право към Тиаго, който нямаше как да сгреши – 4:0.

В 49-ата минута гостите пропиляха първата си по-добра възможност в мача. Кавдански с глава след корнер не уцели целта от няколко метра.

ГОООЛ! Кирил Десподов вкара за 5:0 в 57-ата минута. Той надигра Чавдар Ивайлов и от дъгата на пеналта матира Костов след рикошет и в лявата греда, реализирайки най-красивото попадение от началото на срещата. Така и той увеличи головата си сметка в двубоя на 2 попадения.

ГОООЛ!  В 60-ата минута, само 180 секунди по-късно резултатът придоби унизителни измерения. След голмайсторите се записа и Кайо Видал. Резервата на домакините получи в пеналта, овладя на гърди и прати топката в мрежата – 6:0.

 

Десподов проби мощно в 66-ата минута. Той попаде към Кайо Видал, но Кавдански се хвърли на шпагат. След това имаше претенции за игра с ръка на защитника, но след преразглеждане от ВАР не се стигна до втора дузпа за домакините. След корнера пък Пьотровски с глава нацели гредата.

ГОООЛ! Гостите вкараха почетен гол. Франко Русо препъна Марко Мажуга в пеналта и съдията даде дузпа. Чавдар Ивайлов я вкара – 6:1.

ГОООЛ! В 89-ата минута резервата Клод Гонсалвеш вкара за 7:1.

ГОООЛ! Матиас Тисера направи резила за гостите пълен, вкарвайки за 8:1 във втората минута на добавеното време.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Лудогорец: 1. Серджио Падт 6. Якуб Пиотровски 9. Игор Тиаго 11. Кирил Десподов 14. Дени Групер 16. Аслак Фон Витри 22. Франко Русо 30. Педро Нареси 32. Игор Пластун 37. Бернард Текпетей 90. Спас Делев

Ботев Враца: 76. Красимир Костов 8. Диего Фераресо 3. Мартин Кавдански 37. Том 23. Браян Мендоса 11. Момчил Цветанов 18. Диого Барбоса 17. Чавдар Ивайлов 28. Клери Сербер 14. Марко Мажуга 9. Даниел Генов

ПРЕДИ МАЧА

Лудогорец е на втората позиция във временното класиране. Хората на Ивайло Петев изостават с 4 точки от лидера ЦСКА. В последната си официална среща „орлите“ победиха с 2:1 Спартак Варна и се класираха за полуфиналите в турнира за Купата на България.

В шампионата разградчани са в серия от 2 поредни победи. Домакините ще търсят задължителни 3 точки, за да пробват да скъсят дистанцията до първото място.

Ботев Враца е на 11-ата позиция с 23 точки. Възпитаниците на Даниел Моралес направиха 0:0 като домакини на Пирин Бл преди паузата в шампионата.

В последния сблъсък между Лудогорец и Ботев Враца се стигна до разгромна победа за „орлите“ с 4:0 при визитата им край връх „Околчица“.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички