Лудогорец тръгна със загуба в Белек, отстъпи на двукратен шампион на Германия


Лудогорец тръгна със загуба в Белек, отстъпи на двукратен шампион на Германия
Снимка: ludogorets.com

3992 0

Лудогорец загуби в първата си зимна контрола, играна в турския курорт Белек. "Орлите" отстъпиха с 1:2 на двукратния шампион на Германия - Хановер, който понастоящем се състезава във Втора Бундеслига.

Германският тим поведе рано в мача - в 12' Николо Тресолди се възползва от хубаво центриране при статично положение и с глава прати топката в мрежата на Серджио Падт.

Лудогорец се върна в двубоя в 39-ата минута след точно изпълнена дузпа. Тя бе отсъдена за игра с ръка на Яник Дем в наказателното поле. Кирил Десподов беше точен от бялата точка за 1:1. Крайното 2:1 оформи Дерик Кьон в 88-ата минута, който завърши успешно добра контраатака на своя тим.

Следващата проверка на българския шампион в Белек ще бъде срещу Заглебие (Любин). Мачът е на 19 януари.

Ето как се разви мачът:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Лудогорец е по-атакуващият тим в първите минути на мача, докато съперникът изчаква. В 8' обаче се стигна до изстрел към вратата на Падт, при който стражът на "орлите" се намеси решително.

ГОЛ! Малко изненадващо, германският тим поведе в 12-ата минута. Той се възползва от статично положение, като след чудесно центриране Николо Тресолди засече с глава и прати топката в мрежата на Серджио Падт.

В 22' българският тим застраши вратата на Хановер от друго статично положение. Десподов центрира добре, Пластун игра с глава, но прати топката встрани от целта.

Лудогорец успя да изравни в 39-ата минута от дузпа. Тя бе свирена, след като Дем игра с ръка в наказателното поле след изстрел на Десподов. Звездата на "орлите" се зае с изпълнението на наказателния удар и не сгреши, след като изпълни по земя и близо до гредата - 1:1.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Анте Шимунджа смени почти изцяло състава си след почивката. В 60' разградчани можеха да стигнат до обрат в мача след изпълнение на фаул. Тогава Спас Делев насочи добре, но стражът на германците Цилер изби топката.

В 69' Хановер получи свободен удар в голяма близост до наказателното поле, след като Симон Слуга игра с топката извън наказателното поле. Положението обаче не доведе до нещо много опасно пред лудогорската врата.

Постепенно Хановер наложи натиск срещу българския тим, като му остави възможност да измисли нещо добро на контраатака. ГОЛ! Така се стигна до втория гол във вратата на "орлите" в 88-ата минута. Той дойде след чудесна контраатака, при която Дерик Кьон неутрализира Терзиев и отправи диагонален изстрел, рпи който топката се отби в гредата и изненада Слуга - 2:1 за Хановер!

Стартови състави: 

Лудогорец: Падт, Пластун, Алмейда, Фон Витри, Групер, Гонсалвеш, Пьотровски, Янков, Тиаго, Десподов, Джонатан

Хановер: Цилер, Леополд, Ниелсен, Кьон, Дем, Тресолди, Мустие, Крайнч, Люрс, Керк, Момулу

ПРЕДИ МАЧА

Разградчани са на зимен лагер в турския курорт Белек. Проверката срещу Хановер е първа за тях по време на тази подготовка. "Орлите" ще останат в Белек до 4-ти февруари.

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ ЛУДОГОРЕЦ - ХАНОВЕР?

В курорта българският тим ще проведе 7 приятелски срещи. Останалите им съперници ще бъдат Заглебие (Любин), Цървена Звезда, Динамо (Тбилиси), Шахтьор (Донецк), Вендсисел (Дания) и Динамо (Киев).

Лудогорец продължава да се състезава на 3 фронта през 2023 година. Тимът се бори за титлата в Първа лига, продължи към 1/4-финалите на Купата на България и се състезава в Лига на конференциите. Там техен съперник в елиминациите ще бъде Андерлехт.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички