Лудогорец също се възпротиви на готвения нов закон за хазарта


Лудогорец също се възпротиви на готвения нов закон за хазарта
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

861 0

Лудогорец стана третият български клуб, който се възпротиви на внесените за гласуване в Народното събрание промени в Закона за хазарта. Те бяха внесени от депутата Валери Симеонов. Според клуба от Разград, такъв закон би обрекъл много български клубове на фалиране, тъй като букмейкърите за много от тях са основен спонсор. Ето какво изявление пуснаха "орлите" на своя сайт:

"ПФК Лудогорец апелира за преосмисляне на планираното изменение и допълнение на Закона за хазарта, номер 054-01-50, внесено в Народното събрание на 04.06.2020 г. от депутата Валери Симеонов.

Убедени сме, че ако тези промени станат факт, ще бъдат нанесени сериозни вреди върху спорта и в частност футбола. И то в момент, в който много клубове се намират в сложна финансова ситуация, породена от кризата покрай пандемията от COVID-19. Убедени сме, че промените в Закона за хазарта ще лишат от перспектива много спортни и футболни клубове в България. Защото приходите от букмейкърските компании са основно перо в бюджета на повечето от тях, които оцеляват благодарение на средствата от ТВ права, УЕФА и подобни спонсори.

Ако промените бъдат приети, това поставя под угроза съществуването на много клубове в България. Освен това измененията в Закона за хазарта ще рефлектират негативно и върху огромен брой фенове в страната, които могат да бъдат лишени от удоволствието да наблюдават любимите си отбори в елитния футбол.

ПФК Лудогорец призовава да се подходи с отговорност и да се анализират навреме негативите от подобни промени в Закона за хазарта. Нужно е отговорно за обществото решение, което няма да спре развитието на спорта и футбола". А ето кои други клубове се възпротивиха срещу този закон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички