Лудогорец си върна първото място: Неделев с първи гол, и то точно срещу Локо Пловдив (ВИДЕО)


Лудогорец си върна първото място: Неделев с първи гол, и то точно срещу Локо Пловдив (ВИДЕО)
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

4252 0

Шампионът и хегемон в последните години у нас Лудогорец отново си върна лидерската позиция в Първа лига. "Орлите" стартираха плейофите с успех над Локомотив Пловдив с 1:0, като по този начин свалиха от върха ЦСКА, който се бе настанил там за известно време след победата над Черно море.

Така Ивайло Петев записа девета победа от девет мача в първенството, след като се завърна в отбора. Гостите в днешния двубой като по чудо се разминаха с по-разгромна загуба. Те рядко поглеждаха напред и предимно играеха в отбрана. Показателно е, че първият изстрел изобщо към вратата на Падт дойде в 87-ата минута.

В същото време Лудогорец създаде куп положения, като немалка част от тях бяха чисти голови ситуации. С пропуски обаче се отличи Игор Тиаго, който нямаше ден, както и неговите съотборници. Нападателят направи и големия пропуск на плейофите до момента - на празна врата.

Разликата дойде от Тодор Неделев. Той стартира за първи път от над месец след контузията, която го извади от игра. Въпреки това успя да реализира първото си попадение с фланелката на "орлите" - и то точно срещу Локомотив Пловдив.

Така Лудогорец затвърди тенденцията в последно време да играе успешно срещу този съперник и записа пета поредна победа срещу него.

В следващия кръг "орлите" приемат отново в Разград ЦСКА в мача, който до голяма степен ще даде наклон на битката за титлата. Мачът е на 20-и май. Локомотив Пловдив пък посреща Левски в следващия кръг (21.05) - малко след като вече го би в последния кръг от редовния сезон.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините започнаха много силно двубоя и още в петата минута имаха чудесен шанс за гол. Тиаго бе изведен и напредна с топка в крака, а накрая от малък ъгъл и непосредствена дистанция стреля опасно, но Пиргов някак спаси с глава.

След последвалия ъглов удар играч на "орлите" спечели първата топка, а Кайо Видал бе непосредствено пред голлинията и довкара топката в мрежата. Голът обаче бе моментално отменен поради засада.

В 10-ата минута Тиаго бе изведен, а Пиргов излезе да го пресреща, но не се намеси добре. Тиаго го преодоля, а след това комбинира с Кайо Видал, който за втори път прати топката в мрежата. И този път обаче веднага след това последва сигнал за засада.

В 24-тата минута се откри пореден чудесен шанс за Лудогорец. Нонато отне при изнасянето на "смърфовете" и веднага комбинира с Тиаго, който обаче от наказателното поле - очи в очи с Пиргов, стреля много високо и неточно.

42' - 1:0! Натискът на Лудогорец даде резултат малко преди края на полувремето. Тиаго получи с гръб към вратата и задържа, след което комбинира добре с влизащия на скорост Неделев. Халфът пое, излъга Пиргов и вкара на опразнената врата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

И второто полувреме започна много силно за "орлите". След няколко добри шанса се откри най-чистото положение в мача пред Тиаго. Той получи сам пред голлинията и просто трябваше да вкара на празната врата, но някак вдигна топката не високо и не съумя.

Натискът на Лудогорец продължи и в 68-ата минута Аслак фон Витри не бе далеч от истината. Той стреля много силно от неособено удобна позиция в наказателното поле, но Иргов успя да спаси и да изкара топката в ъглов. След неговото изпълнение не се стигна до нищо по-опасно пред вратата на "смърфовете".

В 71-вата минута и Кайо Видал бе близо до гола, след като отправи техничен изстрел от ъгъла на границата на наказателното поле. Топката мина буквално на милиметри от страничния стълб.

Около четвърт час преди края на редовното време Кайо Видал финтира Мендоса и след лек контакт падна на земята. Главният съдия посочи бялата точка въпреки сериозните претенции на гостите. Секунди след това обаче Волен Чинков получи сигнал от ВАР да преразгледа ситуацията.

След като видя на повторение случилото се, той отмени първоначалното си решение - дузпа нямаше, а Кайо Видал получи жълт картон за симулация.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Орлите" са със 74 точки и е от огромна важност за тях да спечелят двубоя, за да си подсигурят първото място и преди следващия сблъсък. Както е известно, той е именно срещу втория в подреждането ЦСКА. Локомотив Пловдив пък е 6-и в шампионската група с 50 пункта, като ще се бори за четвъртата позиция.

След като в предишните сезони разградчани често изпитваха сериозни затруднения срещу този опонент, в последно време това се промени. Към момента "орлите" са в серия от четири поредни успеха над Локомотив Пловдив, като в три от случаите реализират над едно попадение.

След завръщането на Ивайло Петев "зелените" са безгрешни в първенството - осем мача и осем победи. Освен това Лудогорец ще гони нов златен дубъл под наставленията на Петев, след като се класира и за финала за Купата на България.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички