Светослав Дяков: За нас всеки мач е малък финал, този сезон ЦСКА е сериозен отбор


Светослав Дяков: За нас всеки мач е малък финал, този сезон ЦСКА е сериозен отбор
Снимка: Ивайло Илиев/Actualno.com

1734 0

Помощник треньорът на българския шампион Лудогорец - Светослав Дяков, застана пред камерата на предаването "Арена Спорт" по "БНТ". Там бившият футболист коментира битката на "орлите" с ЦСКА за шампионската титла, като посочи, че в българския футбол се залага много на чужденци.

Предстоящият финал за Купата на България

"Мачът бе труден, въпреки победата във Варна. Черно море е сериозен съперник, а Илиан Илиев е оставил своя почерк в клуба. Щастливи сме, че ще се борим за трофей, надявам се да го спечелим. ЦСКА 1948 има добри чужденци. Едни от най-добрите българи също играят там. Лудогорец не признава нищо друго освен победата. Според мен стадион "Васил Левски" не е добър вариант с голямата писта. Аз лично предпочитам стадион, на който трибуните са по-близо до терена. Съответните органи ще решат къде да се играе финала за Купата на България", заяви Дяков.

Битката с ЦСКА за шампионата

"Спомням си първата шампионска титла. Мачът беше изключително труден, защото ЦСКА разполагаше с добри футболисти. Мислям че ЦСКА удари две греди, стана истинска футболна битка. Този сезон ЦСКА е сериозен отбор, натрупа доста победи. Само от нас зависи. Предстоят ни трудни мачове до края на сезона. За нас всеки мач е малък финал. Не мисля, че конкуренцията в България се увеличи. Смятам, че Лудогорец трябва да работи още, за да вдига нивото. Трябва много работа с правилните хора".

Дяков призова за търпение към българските играчи

"Отбори като Лудогорец, ЦСКА, Левски почти не могат да постигнат целите си само с български футболисти. Смятам, че в много отбори има прекалено много чужденци. Ние не сме толкова атрактивна страна като финансови възможности и стандарт на живот. Бройката може да се намали от ръководителите на футболните клубове и треньорите. Нека имаме търпение към всички футболисти. Бързо отписваме българските футболисти", добави още специалистът.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Кои трима играчи на Лудогорец са аут до края на сезона?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички