Лудогорец ще изплати на две вноски сумата за Кайо Видал, има и любопитно условие по сделката


Лудогорец ще изплати на две вноски сумата за Кайо Видал, има и любопитно условие по сделката
Снимка: Официална фейсбук страница на Лудогорец

3079 0

Лудогорец направи няколко гръмки трансфера през зимния трансферен прозорец, като последният такъв бе на бразилското крило - Кайо Видал. При официалното му представяне в разградския клуб не бяха съобщени подробности, но в Бразилия бе обявено, че договорът му ще е за 4 години.

Колко са платили от Лудогорец за Видал?

Бразилските медии разкриха и цената, която Лудогорец е платил за крилото. Става дума за 4,5 млн. бразилски долара, или с други думи казано – 800 000 евро. Това обаче е само половината от трансферната сума. Другата ще бъде дадена след края на сезон 2023/24, пише "Мач телеграф". А това прави трансфера на обща стойност 1,6 млн. евро (9 млн. бразилски долара), което значи, че Видал е най-скъпият футболист в Лудогорец тази зима.

Според бразилското издание "Jbfilhoreporter", което разкрива всички тези подробности, Интернасионал е запазил и 20% от следващ трансфер на Кайо Видал. Все още обаче не е ясно кога фланговият футболист ще може да дебютира с екипа на Лудогорец, тъй като макар и играл през януари за Баия, където беше под наем, се нуждае от време, за да се адаптира.

А до колко сигурен е Анте Шимунджа на поста си в Лудогорец след отпадането от Лигата на конференциите - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички