Лудогорец с убедителен успех срещу Черно море преди важния мач с Мидтиланд


Лудогорец с убедителен успех срещу Черно море преди важния мач с Мидтиланд
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

4120 0

Шампионът Лудогорец победи категорично Черно море с 1:4 в двубой от 3-ия кръг на Първа лига. Голяма част от мислите на разградчани са насочени към сблъсъка с Мидтиланд от квалификациите за Шампионска лига, но въпреки това не показаха колебание в днешния двубой.

Първата част бе доста по-интригуваща, като бяха реализирани три гола. Първо Сантана откри за гостите, а Курьор изравни за варненци. 5 минути преди края на полувремето Клаудиу Кешеру се разписа за 1:2. През втората час попаденията отбелязаха Жоржиньо и Ихинио Марин.

Разградчани започнаха силно още в началото на срещата, като се хвърлиха в атака от самото начало. Така, още 5 минути след първия съдийски сигнал Лудогорец поведе в резултата. Каули Оливейра получи отдясно и комбинира с Доминик Янков, който преодоля защитник и потърси Алекс Сантана. Нападателят на Лудогорец се позиционирал добре и от близко разстояние отбеляза с глава за 1:0.

При подаването към Каули обаче останаха сериозни съмнения за засада. Секунди по-късно Доминик Янков стреля опасно от границата на наказателното поле, но Иван Дюлгеров изби в ъглов удар. В 24' Каули центрира от фаул, а отбраната на Черно море изби топката. Тя отиде в Доминик Янков, който стреля силно с левия крак, но и неточно.

В следващите няколко минути "моряците" натиснаха съперника си с няколко опасни ситуации и в 26' стигнаха до изравнителен гол. Родриго излъга Антон Недялков и центрира перфектно към Курьор, който отблизо се разписа с глава. В 35' Димов засече центриране с глава, но неточно.

С една от първите възможности пред Клаудиу Кешеру успя да се разпише. Стефан Станчев сгреши с пас към Виктор Попов при изнасяне, а Недялков се възползва. Отляво той пусна в наказателното поле за Кешеру, който прехвърли Дюлгеров за 1:2.

Второто полувреме започна с по-бавни обороти, като и Лудогорец не атакуваше така настървено. В 51' Панайотов стреля от дистанция, но се подхлъзна и Ренан лесно улови. В 66' се стигна до първата опасност за втората част. Курьор получи дълъг пас вляво и овладя с гърди. Последва негов удар с левия крак, но Ренан изби топката в корнер.

В 73' след грешка в защитата на варненци. Даниел Димов в опита си да върне към вратаря топката попаднав в Жоржиньо, който не сгреши за 1:3. В 80' Родриго не се възползва от подаване на Касми и стреля много неточно. В 87' резервата Ихинио Марин бе точен в края на мача. С едно движение той елиминира двама бранители на варненци и с левия крак не остави шанс на Дюлгеров.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЧЕРНО МОРЕ: 25. Иван Дюлгеров, 6. Виктор Попов, 27. Даниел Димов, 5. Стефан Станчев, 2. Цветомир Панов, 10. Илиан Илиев, 71. Васил Панайотов, 72. Родриго, 7. Патрик Андраде, 19. Матиас Курьор, 9. Исмаил Иса

ЛУДОГОРЕЦ: 33. Ренан, 3. Антон Недялков, 21. Драгош Григоре, 30. Козмин Моци, 4. Сисиньо, 12. Анисе Абел, 7. Алекс Сантана, 13. Мавис Чибота, 64. Доминик Янков, 95. Каули, 28. Клаудиу Кешерю

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Моряците" имат 4 точки до момента и при победа могат да оглавят класирането. Илиан Илиев няма кадрови проблеми и ще заложи на оптимален състав. Наставникът на варненци обмисля да пусне като титуляр новото попълнение Файсел Касми, който отбеляза гол в контролата срещу Черноморец (Балчик).

За гостите след наказание се завръща капитанът Светослав Дяков, който най-вероятно ще си партнира в халфовата линия с Анисе Абел, а Стефан Баджи и Алекс Сантана ще получат почивка. Старши треньорът Павел Върба почти сигурно ще остави на пейката и още няколко титуляри - Сисиньо, Антон Недялков и Каули.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички