Лудогорец разгроми Дунав, след като изоставаше в резултата след вратарска грешка


Лудогорец разгроми Дунав, след като изоставаше в резултата след вратарска грешка
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

5216 0

Българският шампион Лудогорец разгроми Дунав като домакин с 5:1 в мач от Първа лига. По този начин "орлите" дръпнаха с 9 точки пред преследвачите Левски, Локомотив (Пловдив) и ЦСКА, които вече са с равен брой точки заради грешните стъпки на "сините" и на "смърфовете". Освен това, разградчани са и с мач по-малко - отложеният срещу Арда.

Дунав, пък, остава на предпоследното място с 18 точки. С една повече на 12-а позиция е Ботев (Враца), който си осигури предимството пред "драконите" благодарение на равенството с Левски. Русенци имаха надежди в началото на днешния двубой, след като се оказаха напред в резултата след кошмарна грешка на Владо Стоянов, но веднага след това шампионите от Лудогорец натиснаха газта и головете започнаха да падат един след друг.

За разградчани предстои дерби с Левски в събота (14.03), отмененият двубой с Арда (18.03) и завършек на тази фаза срещу Ботев (Пловдив) (21.03). За Дунав предстои домакинство на Арда и гостуване на Етър преди плейофната фаза в първенството.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Още в началните минути на двубоя съставът на Лудогорец бе шокиран от своите гости. Не особено добро връщане към Стоянов, а след това ужасяващ опит за пас от негова страна кацна на главата на Долапчиев и бившият играч на ЦСКА откри резултата в полза на русенци - 0:1 в 5-ата минута!

Още в следващата атака Марселиньо имаше възможност да изравни резултата след подаване на Манолев, но от трудна позиция по труден начин бразилецът стреля над вратата на Кюсоли. 5 минути по-късно отново той стреля неточно от пряк свободен удар.

12' - 1:1. След допуснатият гол "орлите" наложиха пълна доминация. В 12-ата минута последва разбъркване в наказателното поле, а топката се озова в Чибота, който от границата на наказателното поле разстреля стража на "драконите" и възстанови паритета.

В 30-ата минута Кешеру направи резултата 2:1 и оформи пълния обрат. Румънецът получи успореден пас от свой съотборник и оставен абсолютно непокрит нямаше как да сбърка. 

Само 2 минути по-късно се стигна до сериозно разбъркване в наказателното поле на Дунав. Първоначално защитата се справи, след това топката бе върната с балонно центриране. Цанков я насочи към собствения си вратар, който отби легнал на земята, а Марселиньо се разписа без проблеми, след като топката се озова в него. Сериозна грешка на Цанков и пълен крах за гостите - 3:1.

"Орлите" нямат спирка - 4:1. Чибота проби добре в противниковото наказателно поле и намери по превъзходен начи Кешеру, за когото не представляваше проблем да овладее спокойно топката и да я насочи по земя покрай вратаря.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: 

Очаквано темпото през второто полувреме значително падна. Доволен от своя аванс, Лудогорец смъкна оборотите и просто контролираше играта без да се стреми към нови попадения. Футболистите на Дунав, пък, едва се добираха до топката, камо ли да опитат да създадат ситуация пред вратата на Владислав Стоянов.

В средата на полувремето притежанието на топката бе над внушителните 80% в полза на шампиона на България. Въпреки това, ударите за момчетата на Павел Върба липсваха, като бяха отправили само един, който се оказа точен, но не затрудни Кюсоли. "Драконите" нямаха нито един точен удар.

80' - 5:1! Поредна неточност в тима на Дунав доведе до извеждащ пас към Жоржиньо. Той остана сам срещу Кюсоли и го прехвърли с изключително прецизен удар. Красиво изпълнение от страна на бразилеца.

Стартови състави:

ЛУДОГОРЕЦ: Стоянов, Манолев, Григоре, Моци, Таута, Дяков, Баджи, Марселиньо, Чибота, Оливейра, Кешеру

ДУНАВ (РУСЕ): Кюсоли, Николов, Колев, Милчев, Цанков, Щерев, Митков, Лазаров, Христов, Ненов, Долапчиев

ПРЕДИ МАЧА

Домкините са лидери в класирането, изпреварвайки към момента с 6 точки трите отбора, разположени на втора, трета и четвърта позиция - Левски, ЦСКА и Локомотив (Пловдив). "Орлите" имат 52 точки, а преследвачите - по 46. Дунав е на 13-а позиция с 18 точки.

Лудогорец не е в най-добрия момент от сезона, след като по-рано бяха елиминирани от Лига Европа след загуба от Интер, а в четвъртък бяха изхвърлени и от Купата на България срещу Левски. "Сините" надделяха с 6:5 при изпълнението на дузпи след 120 минути при нулево равенство.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички