Левски затвърди кризата с поредно реми, този път с предпоследния Ботев (Вр)


Левски затвърди кризата с поредно реми, този път с предпоследния Ботев (Вр)
Снимка: Оф. сайт на Левски

5352 0

Левски направи безличен мач с предпоследния в класирането Ботев във Враца и усложни положението си в Първа лига. "Сините" записаха нулево равенство със "зелените", което стана пети пореден мач за тях в шампионата без победа. Ботев пък направи силен мач, след който успя да се вдигне, макар и временно, до 12-ото място в таблицата. Тимът на Антони Здравков има вече 19 точки в 24 кръга.

Любопитното е, че домакините имаха повече и по-добри положения в двубоя с гостите от София. Левски събра 46 точки и се изравни по актив с ЦСКА и Локомотив (Пловдив). Въпреки това, "сините" са на второ място в класирането. Трябва да се отбележи, че това бе предпоследният на този етап мач от Първа лига, изигран пред зрители. Занапред мачовете у нас ще се играят на закрити врати заради случаите на коронавирус у нас.

Първо полувреме

Мачът започна с възможност за Петър Атанасов, на чийто удар попречи Живко Миланов. Левски отговори с изстрел от средна дистанция на Стайн Спиерингс, при който бе нужна намесата на Красимир Костов. В 16' Ботев за малко не изненадата гостите от София, след като Даниел Генов се освободи от защитата при статично положение и стреля с глава. Топката обаче мина на сантиметри от целта. В 19' контузия наложи принудителна смяна в състава на врачани - Ивайло Михайлов влезе в игра на мястото на Владислав Узунов.

В 16' Ботев за малко не изненадата гостите от София, след като Даниел Генов се освободи от защитата при статично положение и стреля с глава. Топката обаче мина на сантиметри от целта.

Интересна ситуация в 29' - Ботев (Враца) организира смела атака, при която се стигна до изстрел на Зехиров, който обаче прати топката в ръцете на Милан Миятович. Неприятна новина за домакините в 36' - на Тони Здравков му се наложи да прави втора принудителна смяна в рамките на едно полувреме, след като Аласан Н'диайе получи разтежение. Вместо него в игра влезе Доминик Янков. 

В 38' изглеждаше, че Каргас, като последен в защитата на "сините", бутна Даниел Генов на ръба на наказателното поле, но реферът Георги Давидов не счете това за нарушение. В ответната атака Станислав Костов стигна до удар към вратата на врачани, но съфамилникът му на вратата се справи. Малко след това Петър Атанасов успя да вкара топката във вратата на Левски след неразбирателство между Каргас и Рейш, но крилото на Ботев беше в засада. През първите 45 минути врачани показаха агресивна и добра игра срещу именития си гост, с който ги делят 27 точки в класирането. 

Второ полувреме:

Втората част започва със смяна в състава на Левски - Хубчев е заложил на Насиру Мохамед вместо Станислав Костов. 7 минути след подновяването на играта треньорът на гостите направи втора смяна - пусна Мартин Петков в игра вместо Станислав Иванов. В 57' врачани имаха претенции към съдията, след като нахлулият в наказателното поле на Левски Доминик Янков падна на тревата след съприкосновение с Иван Горанов. Левият бек на "сините" обаче бе играл с топката и претенциите тук бяха неоснователни. 

В 60' Левски получи възможност за изстрел от фаул, след като Златински събори Спиерингс в близост до наказателното поле.Изпълнението на Живко Миланов обаче не беше на обичайното ниво и топката мина над вратата. Въпреки промените, играта на "сините" не се изостри осезаемо, а Ботев не намали своето темпо. Така се стигна до спасяване на Миятович след изстрел на Генов. В 74' пък Ботев получи нарушение и Генов пробва стрелковите си умения отново, но този път - покрай вратата.

До края на мача домакините бяха по-острият отбор на терена, като на няколко пъти Миятович трябваше да се намесва. 

Стартови състави:

БОТЕВ (ВР): Костов, Н'Диайе, Лясков, Зехиров, Керчев, Узунов, Генов, Петко Ганев, Атанасов, Том, Златински

ЛЕВСКИ: Миятович, Горанов, Ейолфсон, Робърта, Каргас, Миланов, Рейш, Костов, Спиерингс, Райнов, Иванов

ПРЕДИ МАЧА

В четвъртък Левски изживя голяма радост, след като победи и отстрани Лудогорец в Купата на България. В първенството обаче положението за тима на Петър Хубчев не е добро. Те не са печелили мач от 3 месеца, когато надделяха над последния в класирането Витоша Бистрица. В момента "сините" са четвърти в класирането.

В първия си мач през 2020 година Ботев (Враца) бе разбит на пух и прах от Лудогорец с 6:0, но след това успя да победи Арда (Кърджали) с 3:1 и да покаже позитивна игра. В третия мач през пролетта тимът записа нулево равенство с Дунав (Русе). В четвъртфинала срещу ЦСКА за Купата пък тимът на Антони Здравков бе близо до изненадата, но загуби с 1:2. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички