Лудогорец пак с обрат в края: Силен Левски записа немислим исторически антирекорд


Лудогорец пак с обрат в края: Силен Левски записа немислим исторически антирекорд
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

13961 0

Лудогорец успя да измъкне дербито от 23-ия кръг в българската Първа лига, побеждавайки у дома Левски след пълен обрат и успех с 2:1. Двата отбора си дадоха здрав сблъсък и в мача имаше достатъчно качествен футбол - както от единия отбор, така и от другия.

След втория си пореден пълен обрат с гол в края и точен резултат 2:1, "орлите" полетяха още по-далеч от основния си преследвач ЦСКА, който се издъни в този кръг (0:0 с Царско село). "Армейците" вече изостават на цели 8 точки от върха.

Това е седма поредна победа за Лудогорец над Левски в шампионата, като по този начин разградчани се превърнаха в първия отбор в историята, който успява да победи "сините" в толкова поредни срещи от родното първенство. Вече 17 поредни мача в Първа лига пък Левски няма победа над Лудогорец.

Изненадващо или не, но футболистите на Мъри Стоилов поведоха в резултата. Това се случи в 20-ата минута, когато Кордоба, направил много силен мач в офанзивен(!) план, проби отлично и центрира към Бари, който завърши технично. При този резултат завърши и първата част, но през втората "Орлите" осъществиха пълен обрат чрез попадения на Алекс Сантана и Пиерос Сотириу.

За Левски предстои домакинство срещу Локомотив София през следващия уикенд (събота - 19-и март), докато Лудогорец гостува на Царско село в следващия кръг (събота - 19-и март). След това идва прекъсването за мачовете на националните отбори.

ДЕРБИТО ЛУДОГОРЕЦ - ЛЕВСКИ: БИТКА ЗА ВСЯКА ТОПКА ОТ НАЧАЛОТО ДО КРАЯ (ГАЛЕРИЯ)

СЪСТАВИ

Лудогорец: Падт, Карничник, Икоко, Вердон, Пластун, Сантана, Кафумана, Каули, Десподов, Делев, Сотириу

Левски: Михайлов, Ван дер Каап, Галчев, Кордоба, Михайлович, Сундберг, Кръстев, Миланов, Стефанов, Велтон, Бари

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ ДЕРБИТО ЛУДОГОРЕЦ - ЛЕВСКИ ОТ ПЪРВА ЛИГА?

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още и преди да е изминала една минута Спас Делев имаше възможност да изведе домакините напред в резултата. Бившият играч на Арда получи отляво, а там Килиан ван дер Каап не успя да се ориентира добре и в крайна сметка Делев получи, финтира добре и стреля в далечния ъгъл, но ударът му мина с малко покрай страничния стълб.

Гостите отговориха с далеч по-чисто положение. Илиян Стефанов получи в наказателното поле на непосредствена дистанция от вратата и стреля с едно докосване по земя. Топката попадна в обсега на Падт обаче и нямаше достатъчно сила, което позволи на вратаря да спаси по отличен начин.

20' - 0:1! Кордоба се оказа на крилото и демонстрира страхотна техника, след което центрира в наказателното поле, където Билал Бари успя по впечатляващ начин да извърти глезена си и отблизо да остави безпомощен Падт!

Разградчани опитаха да върнат гола в следващите десет минути, но първо Делев стреля неточно над напречната греда от наказателното поле, а след това централният бранител Велтон проби впечатляващо и стреля отдалеч, но над вратата.

Десетина минути преди края на редовното време за първата част Пиерос Сотириу бе бесен, че не получи дузпа и влезе в конфликт със Сундберг. Бранителят на Левски остана пасивен, но въпреки това Георги Кабаков показа по един жълт картон на двамата играчи.

До края на частта "орлите" продължиха да търсят изравнителния гол, но не създадоха чисто голово положение. В една ситуация Делев получи отдясно и центрира към Десподов в наказателното поле, но той не успя отблизо да уцели вратата, стреляйки много неточно. Все пак след това бе вдигнат флагът за засада още при паса към Делев.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Стартът и на втората част бе на много високи обороти. Разградчани тръгнаха да търсят изравнителния гол от самото начало, но Левски показа, че може да контраатакува много опасно. Все пак след първите 5 минути никой от двамата вратари не бе сериозно застрашен.

В 54-ата минута Десподов стреля отдалеч от пряк свободен удар в близкия ъгъл. Там Михайлов се придвижи добре и имаше достатъчно време да се намеси, но не успя да улови топката и тя излезе в ъглов удар. След неговото изпълнение се стигна до разбъркване в наказателното поле на "сините" и претенции от "орлите" за дузпа, които обаче бяха неоснователни.

62' - 1:1! Карничник получи отдясно топката и подаде по земя в наказателното поле, където намери непокрития Алекс Сантана. От движение и с едно докосване той насочи топката в мрежата на "сините" от непосредствена дистанция и изравни.

Голът за "орлите" подейства отрезвително на Левски, който заигра по-добре и имаше минути на натиск. Тогава дойде 73-ата минута обаче, в която отново Карничник получи отдясно и центрира отлично, намирайки отново Сантана, който обаче този път стреля далеч по-неточно, но и от по-трудна ситуация.

Секунди след това Галчев центрира отлично към далечната греда, където в последния възможен момент с топката игра Билал Бари, насочвайки я с глава към вратата от съвсем малък ъгъл, но там Падт се справи и спаси.

В 87-ата минута "сините" очакваха нарушение, но такова не дойде и от това се възползва Сотириу, който шутира от около 20 метра. Топката рикошира в Сундберг и летеше заплашително към вратата на гостите, но там появилият се като резерва Пламен Андреев (Николай Михайлов бе принудително заменен в 66') успя да се справи.

90' - 2:1! Центриране от ъглов удар и много слаба игра в отбрана на Левски. Топката стигна до крака на Сотириу, който я насочи леко към вратата на Андреев и не остави шансове на младия вратар.

ПРЕДИ ЛУДОГОРЕЦ - ЛЕВСКИ

Левски играе изключително трудно срещу този опонент напоследък. В последните пет двубоя срещу "орлите" "сините" имат само загуби, а на всичкото отгоре са се разписали само веднъж от тези пет случая - последният иим мач, когато Левски дори отбеляза два гола, но получи цели четири.

За последно Левски загуби в шампионата на 30 октомври миналата година от Черно море. Оттогава "сините" имат 5 победи и 4 равенства в шампионата. Тимът е пети с 33 точки. Именно Черно море е пред него с 6 пункта аванс, но и мач повече.

Лудогорец пък последно загуби в шампионата в последия мач за 2021-ва година - дербито с ЦСКА (0:1). Оттогава "орлите" са повече от категорични и имат четири успеха в първенството при голова разлика 11:3.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички