Лудогорец направи на кайма лидера във Втора лига, аржентинец изригна с хеттрик за 9 минути, а бразилец дебютира с гол


Лудогорец направи на кайма лидера във Втора лига, аржентинец изригна с хеттрик за 9 минути, а бразилец дебютира с гол
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

2201 0

Лудогорец направи на кайма лидера във Втора лига Етър Велико Търново, побеждавайки с 5:1 в контрола, проведена на базата на шампионите „Гнездо на орли”. Гостите изненадващо откриха резултата чрез Ловре Кнежевич в 38-ата минута, но след това гневът на родния хегемон се стовари върху възпитинаците Веселин Великов. Още преди почивката Рик Джонатан изравни, а след паузата Тиаго обърна развоя на мача, преди аржентинският нападател Матиас Тисера да изригне с хеттрик, реализиран в рамките на 9 минути .

Треньорът на разградските орли Анте Шимунджа даде шанс за изява новите попълнения Дени Групер и Тиаго. Израелецът започна като титуляр срещу болярите, докато бразилецът се появи като резерва и се разписа при неофициалния си дебют.

В началото гостите организираха няколко опасни атаки, но постепенно разградчани взеха инициативата.

Етър откри резултата в 38 минута, когато Ромееш Ивей се възползва от грешка в защитата на "орлите" и пусна пас към Даниел Младенов, който нацели гредата, но след това Ловре Кнежевич прати топката в опразнената врата за 0:1.

Две минути преди почивката Рик Джонатан възстанови равенството. Той матира Господинов с удар в долния десен ъгъл 1:1.

В 53-ата минута Лудогорец стигна до пълен обрат след гол на новия нападател Тиаго. Бразилецът получи топката на празна врата и вкара за 2:1.

Домакините продължиха да диктуват нещата на терена и тогава дойдоха минути на зимното аржентинско попълнение Матиас Тисера. Нападателят изригна с хеттрик в рамките на 9 минути, между 66-ата и 75-ата. Първо той вкара за 3:1 с удар в десния ъгъл в 66-ата минута. Само 60 секунди по-късно Тисера получи топката в малкия пеналт и вкара за 4:1. Аржентинецът оформи хеттрика си и крайния резултат в 75-ата минута, след като нахлу в наказателното поле и реализира без проблеми.

Лудогорец – Етър 5:1

Голмайстори: 0:1 Ловре Кнежевич (38'),  1:1 Рик Джонатан (43'), 2:1 Тиаго (53'), 5:1 Матиас Тисера (66', 67', 75')

Лудогорец:  Слуга, Терзиев,Недялков,Сисиньо, Дени Групер, Гонсалвеш, Оливейра, Матиас Тисера, Текпетей, Вандерсон, Рик Джонатан 

Етър: Господинов, Дичев,Пехливанов, Иванов, Александров, Янков,Апостолов, Ивей, Тодоров,  Кнежевич, Младенов

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички