Лудогорец бе достоен при завръщането на Дерменджиев, но Фенербахче се оказа твърде силен (ВИДЕО)


Лудогорец бе достоен при завръщането на Дерменджиев, но Фенербахче се оказа твърде силен (ВИДЕО)
Снимка: Lap.bg

13233 0

Българският шампион Лудогорец допусна втора загуба в групата от Лигата на конференциите. Големият фаворит в групата Фенербахче сломи "орлите" с 3:1, а сред героите за турския отбор бяха бившите играчи на Манчестър Юнайтед и Челси - съответно Фред и Батшуай.

С успеха турският гранд събра 9 точки и остава на върха в класирането. Втори е Нордселанд с 3 пункта, колкото има и Лудогорец. Тепърва обаче датчаните ще се изправят срещу големия аутсайдер Спартак Търнава, който няма нито една спечелена точка до момента.

Следващият дуел за Лудогорец от груповата фаза отново е срещу Фенербахче, но на "Хювефарма Арена" в Разград. Той ще се състои на 9 ноември.

Турският гранд затвърди чудовищната си форма, като записа 19-и пореден успех във всички турнири. Лудогорец пък остава с една победа в последните си три двубоя във всички надпревари - тази над Пирин Благоевград с 4:0 от Първа лига.

Домакините в днешния дуел имаха осезаемо преимущество по отноешение притежанието на топката (62% срещу 38%). Въпреки това гостите имаха своите добри шансове при 1:2, когато и Текпетей, и Дуа пропиляха страхотни възможности и не успяха да изравнят.

В последните секунди пък Зайц вкара второто си попадение на контраатака и прекрати интригата. Преди това Батшуай откри в 42-рата минута, а Зайц удвои в 52-рата. Това бе първи гол във всички турнири за него. В 65-ата след ъглов удар Нареси опита атрактивно изпълнение с ножица и въпреки че не осъществи добър контакт с топката, тя рикошира в крака на Бекао и заблуди вратаря, за да влети в мрежата му.

За Лудогорец предстои мач у дома на "Хювефарма Арена" в Разград срещу Хебър в неделя, 29-и октомври, от 18:15 часа.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първите секунди домакините опитаха да владеят топката повече, но това бързо бе осуетено. Стигна се до няколко нарушения бързо-бързо, а едно от тях даде пряк свободен удар за "орлите" на доста добра за директен обстрел позиция.

Фон Витри и Текпетей отиграха заучено, като вторият стреля силно, но ударът му бе блокиран. В 5-ата минута Руан Секо бе изведен зад противниковата отбрана. Той напредна с топка в крака срещу двама съперници, влезе в наказателното поле и стреля в близкия ъгъл, но стражът се намеси добре. След последвалия ъглов удар се стигна до разбъркване и изстрел на Пьотровски - слаб и право в ръцете на вратаря.

Фенербахче отговори с центриране в наказателното поле и удар с глава на непокрития Тадич. За късмет на българския отбор той не намери очертанията.

В следващите минути турският гранд успя да контролира топката повече. Въпреки това разградчани организираха още няколко нелоши атака, като при най-добрата сред тях Кайо Видал получи техничен пас в наказателното поле, но не успя да стреля от непосредствена дистания, след като бе затворен и се озова на земята. Дузпа обаче нямаше как да има.

В 26-ата минута Фред проби добре в наказателното поле след чудесен извеждащ пас. Бившият играч на Манчестър Юнайтед влезе навътре и опита нещо средно между остро центриране и удар, но Слуга се справи. При последвалата добавка от Тадич той не уцели вратата, като имаше претенции за корнер, но те не бяха уважени.

Десетина минути след това се стигна до нов удар с глава в наказателното поле на Лудогорец, но и той не бе точен.

42' - 1:0! Резултатът бе открит малко преди края на първата част. Тогава Батшуай бе изведен след рейд от Фред о отличен пас. Напредна с топка в крака в наказателното поле и преодоля излезлия напред Слуга. Гостите имаха претенции, тъй като при изграждането на атаката техен играч се сблъска със съдията и не можа да попречи на Фред.

 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Секунди след началото на второто полувреме след центриране от пряк свободен удар се стигна до удар с глава, който обаче попадна право в ръцете на Слуга. Гостите отговориха с удар от далечна дистанция на Текпетей, като след рикошет се стигна и до ъглов удар. След неговото изпълнение не се стигна до нещо по-опасно.

52' - 2:0! Заич вкара първия си гол за сезона във всички турнири. След отбита топка при центриране в наказателното поле топката попадна в Заич, който стреля мощно и топката мина покрай всички играчи, за да попадне в мрежата.

65' - 1:2, Бекао(автогол)! След центриране на Текпетей Нареси опита атрактивно изпълнение с ножичен удар. Той не осъществи най-добрия контакт, но топката се отклони в съперников футболист и заблуди вратаря, за да влезе в мрежата му.

Video edited on Kapwing

В следващите минути домакините все пак контролираха повече топката и не позволяваха на Лудогорец да наложи натиск. Българският отбор обаче опитваше да атакува във всеки възможен момент, като дълбоката преса и високо изнесената линия на защитата продължавахаза турците.

В 78-ата минута Батшуай стреля от средна дистанция, но ударът му попадна право в обятията на Слуга, който нямаше проблеми да улови. Секунди след това при изнасянето на топката бе допусната грешка и Креспо можеше да създаде много неприятности, но се забави около наказателното поле, бе затворен и топката му бе отнета.

В 82-рата минута българският отбор пропусна изключително чиста възможност за гол. Текпетей бе изведен на скорост, овладя топката и влезе в наказателното поле, озовавайки се сам срещу вратаря, макар и леко встрани от вратата. Стражът се намеси ключово, а отбитата топка за малко да бъде засечена от друг играч в зелено, но той се озова на земята и не успя да отиграе от трудна позиция и на скорост. Гостите имаха претенции за дузпа, но те нямаше как да бъдат уважени.

В 85-ата минута и пред Дуа се откри отлична възможност за гол, но мощният му удар от прекрасна позиция централно срещу вратата попадна в стража.

90+3' - 3:1! След бърза контраатака Фенербахче прекрати интригата с втори гол от Заиц. Атаката бе забавена, но след отлична комбинация той се оказа на перфектна позиция и не остави шансове на Слуга.

Стартови състави

Фенербахче: 70 Ерибаят, 21 Самуел, 50 Бекао, 6 Джику, 24 Остерволде, 35 Фред, 27 Креспо, 26 Заич, 11 Кент, 10 Тадич, 23 Батчуай

Лудогорец: 12 Слуга, 16 Фон Витри, 26 Сонко Сундберг, 24 Вердон, 3 Недялков, 20 Нареси, 6 Пьотровски, 8 Гонсалвеш, 77 Видал, 37 Текпетей, 99 Руан Секо

Преди мача

Родният тим е задължен в опита си да се реваншира на феновете си за позорната загуба при визитата си на Нордселанд с 1:7 в миналия кръг. След нея Ивайло Петев не успя да промени много и бе освободен след нулевото реми в Кърджали. 

Фенербахче е на другата крайност и е абсолютно безгрешен в местния елит със своите 9 победи след толкова изиграни двубои. Тимът е еднолично на върха с преднина пред Галатасарай от 2 точки. Клубът е лидер и в група "H" след победи над Нордселанд и Спартак Търнава с голова разлика 5:2. 

"Жълтите канарчета" са в серия от 17 поредни победи във всички турнири от началото на сезона. Те са на 7 срещи от световния рекорд за най-дълга победна серия, която принадлежи на Куритиба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички