Резерви класираха Лудогорец в групите на Лига Европа


Резерви класираха Лудогорец в групите на Лига Европа
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

6231 0

Българският шампион Лудогорец се класира за груповата фаза на Лига Европа! "Орлите" победиха Динамо (Брест) с 0:2 като гост в плейофната фаза на турнира и си осигуриха място в групите на втория по големина европейски клубен турнир. 

Две резерви донесоха ценния успех на "орлите" в заключителните минути от двубоя. В 73-ата минута Елвис Ману изведе отбора си напред в резултата, а шест минути по-късно отново той асистира за другата резерва Игинио, който затвърди победата на отбора.

Разградчани не показаха убедителна игра на терена, особено през първата част, когато Динамо диктуваше събитията на терена. В началото на втората част Клаудиу Кешеру пропиля добро положение пред вратата на домакините, а в 70-ата минута "орлите" имаха голяма доза късмет, след като Динамо изпусна изключителен шанс пред тяхната врата.

В петък от 14 часа Лудогорец ще разбере с кои отбори ще се съревновава в груповата фаза за Лига Европа. Жребият за групите ще може да го проследите НА ЖИВО в SportLive.bg

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в четвъртата минута домакините можеха да поведат в резултата. Павел Седко получи подаване зад отбраната на Лудогорец и се озова сам срещу вратаря на "орлите". Седко обаче не успя да нанесе особено добър удар, насочвайки го право в тялото на Пламен Илиев, който успя да улови топката.

В следващите минути Лудогорец остана прибран в собствената си половина, докато Динамо бе по-активният отбор на терена. Едва към 25-ата минута "орлите" погледнаха към противниковата врата, но до края на частта не успяха да организират нищо опасно за вратаря Игнатович.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Десетина минути след подновяването на играта Лудогорец можеше да излезе напред в резултата, но на два пъти Клаудиу Кешеру пропусна. Голмайсторът на "орлите" първо нанесе много тежък удар към вратата на Динамо, който бе отразен от вратаря, а след това получи центриране в непосредствена близост до голлинията, но ударът му с глава премина встрани от гредата.

В 70-ата минута Динамо изпусна най-чистото си положение в мача. След центриране от корнер Хачериди се извиси над отбраната на Лудогорец, за да засече топката с глава. Ударът му срещна гредата, а при добавката Джуниър Кики не успя да уцели очертанията на вратата от непосредствена близост до голлинията.

Само три минути по-късно българският шампион наказа пропуските на съперника с гол. След бърза атака Доминик Янков изведе Кешеру в коридор. Румънският нападател видя свободния Елвис Ману и му подаде, а нидерландецът, който влезе като резерва, успя да се разпише на празна врата - 0:1!

Само шест минути по-късно Лудогорец сложи точка на спора с второ попадение, като Елвис Ману отново имаше заслуга. Нидерландецът асистира към друга резерва - Игинио, който с премерен удар намери очертанията на вратата без да позволи на стража Игнатович да се намеси - 0:2!

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Лудогорец има по-класни футболисти и е логично да се очаква, че ще постигне своето при гостуването в Беларус. В Разград обаче трябва да имат едно наум, че противникът не е за подценяване. През миналия сезон отборът от Брест прекъсна хегемонията на БАТЕ Борисов в първенството на Беларус, а само преди няколко спечели дербито помежду им с 4:2 и показа, че е в добра форма преди сблъсъка с Лудогорец.

Наставникът на домакините Сергей Ковалчук най-вероятно ще се спре на схемата 4-3-3, като в атака голямото име е Артьом Милевский.Върба може да стане шестият треньор, класирал Лудогорец в групи на евротурнирите след Стойчо Стоев, Георги Дерменджиев, Димитър Димитров-Херо, Пауло Аутуори и Станислав Генчев.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Динамо Брест: Игнатович, Юзепчук, Хачериди, Кики, Витус, Биков, Кисляк, Савитски, Тве Ли, Седко, Диало Треньор: Сирахей Ковалчук

Лудогорец: Илиев, Сисиньо, Вердон, Моци, Недялков, Баджи, Сантана, Янков, Оливейра, Текпетей, Кешеру

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички