17 заразени с коронавирус в Арда, мачът с Лудогорец се отлага


17 заразени с коронавирус в Арда, мачът с Лудогорец се отлага
Снимка: Официален сайт на Арда

1553 0

Отбор от Първа лига се превърна в сериозно огнище на коронавирус, след като обявиха, че имат 16 заразени играчи и един треньор. Това е тимът на Арда, като двубоят с Лудогорец от предстоящия кръг в Първа лига няма да се проведе.

"След направените тестове за Covid 19 резултатите показаха, че 16 футболисти и 1 треньор са дали положителни проби. Всички болни са поставени под карантина и спазват предписаните мерки от РЗИ и министерство на здравеопазването. Така според разпоредбите на БФС при наличие на повече от 10 заразени в един отбор, срещата с Лудогорец, която трябваше да се играе на 4 октомври се отлага", написаха от Арда.

Според разпоредбите на БФС, при наличие на повече от 10 заразени в един отбор предстоящата срещата трябва да се отложи. Арда и Лудогорец трябваше да излязат един срещу друг на 4 октомври (неделя) от 20:15 часа. Преди повече от две седмици нападателят на кърджалии Спас Делев бе с коронавирус след лагер с националния отбор, но тогава на другите в отбора тестовете бяха отрицателни. Това е първият случай от началото на сезона, в който се отменя мач заради заразата. A как се справя Лудогорец с гостуванията си в бившия СССР преди мача с Динамо (Брест) в Лига Европа?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички